Ljepota i relax Prirodno lijepa 21. srpnja 2016.

Tri pogreške u njezi obojene kose

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obojenoj kosi potrebna je posebna, dodatna njega. Prije svega, neophodna joj je hidratacija, no većina žena radi sljedeće tri pogreške kojima nesvjesno oštećuju svoju kosu.

  • Prečesto pranje - nemoj kosu prati svaki dan. Ako se masti, koristi šampon za suho pranje. Kosu ispiri hladnijom vodom, jer će tako boja biti postojanija, a vlas sjajnija.
  • Visoke temperature - sušilo, pegla i uvijač štete kosi, a učinak je dvostruko gori na obojenoj kosi. Naime, obojena kosa je osjetljivija na toplinu koja je lako isušuje. Isto je i sa suncem. Zato prije oblikovanja na kosu obavezno nanesi preparat za zaštitu od topline, a sušilo, uvijač ili peglu podesi na što nižu temperaturu.
  • Pogrešno bojenje - prečesto bojenje isušuje kosu i šteti korjenu vlasi. Kada želiš prekriti izrast, najbolje je da ne bojiš cijelu kosu. Ako pak namjeravaš promijeniti boju kose, najbolje je da odeš kod dobrog frizera.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.