Ljepota i relax Prirodno lijepa 16. studenoga 2016.

Uzmi ogledalo, dobro se pogledaj i otkrij kako ćeš starjeti

Starenje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema crtama lica može se predvidjeti jesi li predispozicionirana za lijepo starenje. Bore koje s godinama dobivamo nisu jedni indikator starenje. Stručnjaci za njegu kože tvrde da ovi vidljivi znakovi kombinirani s načinom života, kao i našim genotipom, s iznenađujućom preciznošću mogu pokazati kako će nam majka priroda transformirati lice i ruke.

Oblik lica

Budi sretna ako te je genetika obdarila okruglim ili srcolikim oblikom lica, a ne izduženim licem koje brže gubi masti. Iako si tijekom odrastanja nesumnjivo proklinjali svoje punije obraze, koža lica koja ima povećan broj masnih stanica dulje zadržava mladenački izgled. Još jedna prednost svakako su i istaknute jagodice na obrazima, zato što tvoji obrazi neće izgledati opušteno, jer će im jagodice pružati potporu i držati ih podignutima.

Ostali poželjni atributi uključuju tamniji, melaninom bogat ten (crte lica i bore izraženije su na svijetloj koži) i masnu ili mješovitu kožu. Dakle, itekako ima istine u mišljenju da masnoća koju koža lica proizvodi služi kao prirodni lijek protiv bora tako što hidratizira srednji sloj kože.

Priroda protiv prirode

To što nisi rođena s optimalnim oblikom lica ili tipom kože ne znači da si osuđena na smežurano lice - stručnjaci se slažu da nasljedne osobine znatno manje utječu na starenje nego što se smatra."Samo 20 posto toga kako mi starimo ima veze s genetikom. Nasljeđujemo strukturu kostiju i boju kože, ali bitnije je kako je njeguješ", tvrdi dermatolog Keti Rodan.

Pretjerano zlaganje suncu najviše utječe na prerano starenje kože. "Stalno o tome slušaš, ali samo zato što je to istina. Sunčeve zrake lome kolagen i elastin u koži, što uzrokuje nastanak bora." Drugi krivci su pušenje, koje koži "ukida" dovod kisika koji joj treba da bi izgledala zdravo i svježe, kao i nedostatak sna, što koži ne daje dovoljno vremena da obnovi stanice i odradi proces regeneracije. Manje poznati procesi koji ubrzavaju starenje uključuju "yo-yo" efekt nakon dijeta, spavanje licem uprtim u jastuk, nekvalitetna prehrana, stres koji u tijelo 'pumpa' toksine, pa čak i izrazi brige na licu krivci su za brže starenje.

Boreu | Author:

Tekstura lica

Ono što svakako trebaš zapamtiti jest da, koje god korake protumjere poduzmeš, ne možeš trajno zaustaviti nastanak bora, nego ga samo možeš usporiti. Među glavnim pokazateljima starije dobi je isušeno, umorno lice i neravnomjerno pigmentirana koža, obješena koža, stanjivanje usana i kože, obješeni kapci te između ostalog rijetke obrve.

Proizvodi koji održavaju mladenački izgled

Oni koji što dulje žele zadržati mladolik izgled, na policama u trgovinama mogu pronaći proizvode koji znatno usporavaju proces starenja i omogućuju mlađi izgled. Za hidratiziranu, glatku kožu koristi kreme s retinolom i peptidima, a za zdraviji sjaj, biraj proizvode koji sadrže vazodilatatore poput ginka i mente.

Jogom lica uspori starenje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.