Ljepota i relax Wellness 25. listopada 2016.

Video: opuštajuća masaža stopala za tebe ili tvog partnera

Masaza Stopala1-1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Područje stopala odlično je za masažu zato jer su stopala povezana s cijelim tijelom i svim organima te njihova masaža osigurava potpuno opuštanje.

S obzirom da smo najčešće u obući, a posebno ako joj je dno sasvim ravno, nema prave stimulacije stopala, koja je potrebna svakodnevno kako bi od toga korist imao cjelokupni živčani sustav i probava. Masaži stopala dovoljno je posvetiti 10 do 15 minuta vremena, u nastavku su upute kako izmasirati stopala partnera ili partnerice. Osim što ćeš na taj način pomoći dragoj osobi da se opusti od napornog dana, ista osoba može od tebe naučiti kako da izmasira tvoja stopala.

Šest savjeta kako možeš smanjiti otečenost nogu

Upute za masažu stopala

  • Za početak, izlij nekoliko kapi ulja ili losiona za tijelo na svoje ruke te premaži preko stopala. Dlanom jedne ruke maži gornji dio stopala, a drugom rukom donji dio stopala te uz nježan pritisak lagano povuci ruke od peta prema prstima. Ponovi nekoliko puta.
  • Nježno pritisni svoje prste uz Ahilovu petu te ih povuci duž iste. Također ponovi par puta.
  • Palcem pritisni područje oko zgloba te kružnim pokretima masiraj područje oba zgloba. 
  • Prednji dio tabana pritisni palcem i vuci ga od sredine tabana do prstiju ili kružnim pokretima masiraj jastučiće. 
  • Na kraju palca obe ruke spoji na gornjem dijelu stopala te iz vuci od zgloba do prstiju dok s ostalih osam prstiju isto radiš na tabanima, povlačeći ih od pete do prstiju

Postupak možeš pogledati i u videu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.