Ljepota i relax Prirodno lijepa 18. siječnja 2017.

Zamke samostalnog izbjeljivanja zubi i kako održati zube bijelima

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bijeli zubi nisu samo estetska kategorija nego govore o tome kako mi vodimo računa o svojim zubima, kakva je higijena zuba i na kraju krajeva, kakav nam je dah.

Izbijeljivanje zuba nije nikakva novost i većina nas je pokušala taj postupak napraviti kod kuće. Vrlo lako se mogu pronaći različiti recepti za izbjeljivanje zubi, ali treba znati i to da možemo postići suprotan efekt.

Stomatolozi savjetuju da trake za izbjeljivanje zuba treba koristiti najviše jednom mjesečno kako ne bismo utjecali na kvalitetu zubi. Soda bikarbona rastvorena u vodi daje efekt ako se koristi maksimalno jednom tjedno. Ako to radimo češće, postoji rizik od ooštećivanja zubne cakline.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Također, stručnjaci savjetuju da je za održavanje bjeline zubi najbolje paziti pri izboru namirnica, odnosno treba konzumirati hranu koja utječe na izbjeljivanje zubi, a izbjegavati onu koja utječe na tamnjenje naših zubai Tako je hrana koja pozitivno utječe na prirodnu bjelinu zubi celer, jabuka, kruška, ananas i jagode, a napici koji definitivno utječu na tamnjenje su kava, čaj i crno vino.

Koje namirnice izbjegavati, a koje konzumirati kako bi zubi ostali bijeli?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.