Ljepota i relax Wellness 30. svibnja 2017.

Zašto je dobro tuširati se prije odlaska na spavanje?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prethodna istraživanja su već potvrdila da tuširanje učinkovito razbuđuje organizam i potiče kreativnost. Sada tom popisu benefita možemo dodati i pomoć kod nesanice. Topao tuš prije odlaska na spavanje pomoći će ti da lakše zaspiš.

Zaključak je to studije koju je provela dr. Dianna Augelli iz Centra za medicinu sna u New Yorku. Usporedila je podatke istraživanja koja su već potvrdila benefite kupke prije spavanja sa tuširanjem i došla do zaključka da su rezultati gotovo jednaki.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Važno je ipak naglasiti da tuširanje ne treba raditi netom prije spavanja jer njime ćeš zagrijati tijelo. Tijelo se ipak treba početi hladiti da bi zaspala jer upravo taj proces signalizira tijelu da je vrijeme za odlazak u krevet, prenosi Women's Health Magazine.

Prevrući tuš izaziva svrbež, osip i iritacije

Pravo vrijeme?

Preporuka dr. Augelli je da uskočiš pod tuš 90 minuta prije vremena kada bi htjela spavati. Tako ćeš dati tijelu dovoljno vremena da od početne razbuđenosti koju će tuširanje izazvati prijeđe u fazu hlađenja i lagano utone u san.

Ako ti nedostaje vitamina C, okupaj se u njemu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.