Ljepota i relax Prirodno lijepa 29. srpnja 2016.

Saznaj zašto nije dobro bojiti kosu prije ljetovanja

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Doznaj zašto plavuše ne trebaju bojati kosu prije ljeta, koje se nijanse najlakše ispiru u moru i kakve regeneratore je najbolje koristiti tijekom ljetnih mjeseci.

Kosa se tijekom ljetnih mjeseci lako isušuje, a rezultat su ispucali vrhovi i gubitak sjaja. Umjesto šampona za volumen radije koristite šampone i regeneratore u spreju koji kosi vraćaju vlagu i sadrže sastojke protiv štetnog UV zračenja koje iznimno loše djeluje kako na kožu, tako i na kosu.

Crvena boja se brzo ispire u moru

Obojite kosu barem dva ili tri tjedna prije odlaska na ljetovanje. Obojena kosa brže reagira na sunčeve zrake, jače oksidira i brže se isušuje. Ako ikako možete izbjegnite bojanje kose prije mora, jer će se crne i crvene boje ionako isprati u moru, a plava kosa će na suncu dobiti prirodne pramenove.

Kosa-Sunce | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ako se kupate na bazenima, obavezno prije bazena navlažite kosu običnom vodom, jer je to sprečava upijanje klora u vlasi što jako oštećuje kosu. Nakon kupanja u bazenu odmah isperite kosu šamponom i regeneratorom.

Klikni za tri pogreške u njezi obojene kose!

Prije odlaska na ljetovanje obnovite kosu hranjivim maskama, serumima ili balzamima koji jačaju strukturu kose i vraćaju joj elastičnost. Koristite preparate koji sadrže prirodna ulja jajobe, masline, avokada, čička ili badema. Izbjegavajte korištenje lakova, gelova i pjena koji će dodatno opteretiti kosu.

Mali trikovi za lijep i zdrav izgled kose:

  • ukoliko nemaš pri ruci serum ili silikon za sjaj, uzmi malo obične kreme za ruke i nanesi na ispucale vrhove
  • za kovrčavu kosu je najbolji češalj sa širokim zubcima ili češljanje prstima
  • završno ispiranje kose neka uvijek bude hladnom vodom, jer ona zaglađuje vlasi i pri tome ostavlja kosu sjajnom
  • za zdravu i sjajnu kosu jedi hranu bogatu omega 3-masnim kiselinama (srdela, losos, skuša, orašasti plodovi)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.