Ljepota i relax 23. svibnja 2017.

Zašto su med, jaja i jabučni ocat tako dobri za kosu?

Kosa-Vlasiste
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jaja su idealna za izradu maske za kosu. Ako imaš masnu kosu, upotrijebite samo bjelanjak i ostavite da djeluje 20 minuta. Enzimi iz jaja očistit će i tjeme i kosu, dok će je žumanjak nahraniti i učiniti sjajnom. Važno je da kosu poslije dobro ispereš hladnom vodom.

  • Avokado posjeduje esencijalne masti i odlično hrani vlas. Izmiješaj jedan avokado s dvije žlice maslinovog ulja dok se potpuno ne sjedine. Operi kosu šamponom, isperite, nanesi masku i preko toga stavi zagrijani ručnik. Drži dok se ručnik ne ohladi, a zatim dobro isperi vodom.
  • Med je odličan za suhu kosu i sprječava pucanja vlasi. Poslije pranja nanesi oko pola šalice meda na vlažnu kosu, umotaj je zagrijanim ručnikom i ostavi da djeluje oko 20 minuta, pa isperi toplom vodom. Maska od meda idealna je za jesenski i zimski period, kada je kosi neophodno osigurati vlažnost.

Med_3 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Ispiranje jabučnim octom učinkovito je kod kose koja izgleda beživotno. Pomiješaj 450 ml jabučnog octa s deset kapi esencijalnog ulja (u slučaju da imaš perut neka to bude čajevac) i ostavi mješavinu da "odleži" dva dana. Poslije toga, nanesite je na kosu, odmah nakon šamponiranja. Umotaj ručnikom i ostavite da se tako osuši. Ocat će joj dati sjaj, ali i mekoću.
  • Kiselo mlijeko ima enzime i mliječnu kiselinu, što će pomoći da nahraniš i kosu i vlasište. Nanesi na kosu pola šalice gustog jogurta ili kiselog mlijeka i ostavi da djeluje oko 20 minuta. Isperi toplom, pa hladnom vodom jer će tako izgledati sjajnije.
  • Ispiranje pivom daje nevjerojatan sjaj, važno je da pivo prethodno bude na sobnoj temperaturi.

Zašto mi tjeme ima neugodan miris?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.