Psiha i seks Moje emocije 28. srpnja 2016.

4 stila konfliktnog ponašanja u vezi ili braku

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rješavanje važnih pitanja u partnerskom odnosu jača vezu. Stručnjaci su utvrdili četiri tipična stila konfliktnog ponašanja: postizanje bodova, pomišljanje na prekid, povlačenje i kritiziranje. Ako želiš dobru vezu prepoznaj svoje loše navike, odnosno ponašanje i promijeni ga.

Kada promijeniš svoje ponašanje promijenit će se i tvoj odnos s partnerom. Ako shvatiš da je tvoj motiv za svađu,recimo, kritika, odmah se povuci i prekini raspravu.

Najvažnije komponente sretne veze

Razmisli o tome kakav brak želiš. Stručnjaci kažu da su dobra komunikacija, seksualni život i konstruktivno rješavanje problema najvažnije komponente bračne zajednice. Prvo analiziraj ove aspekte u svojoj vezi, a potom isplaniraj metode kojima ćeš ih poboljšati ili održati.

Nauči ljubavni jezik partnera. Prepoznaj načine na koje reagiraš na ljubav - kroz riječi, dodire, djela, poklone ili zajedničke aktivnosti i provedeno vrijeme. Dobro poznavanje ovih signala poboljšava komunikaciju i može spriječiti i ublažiti mnogo toga. Sve će to poboljšati tvoj brak.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.