Psiha i seks 16. kolovoza 2020.

6 zabluda o stidnim dlačicama s kojima treba raskrstiti

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Magični sag ili grm, dosta je imena za pubične ili stidne dlake, a i dosta govorkanja o njihovoj svrsi i naravno uglavnom se sve odnose na žene. Na portalu Women's Health uz pomoć stručnjaka preispitali su šest najčešćih mitova.

Mit prvi: Pubične dlake štite od spolno prenosivih bolesti

Istina: Zapravo je suprotno jer pubične dlake prije mogu biti rasadnik bakterija. Mnoge žene pogrešno pretpostavljaju da ih stidne dlake štite od dobivanja genitalnih bradavica i spolno prenosivih bolesti koje se dobivaju fizičkim kontaktom. "Stidne dlake nisu dovoljne za zaštitu od spolno prenosivih bolesti", kaže dr. Sejal Shah, dermatologinja iz New Yorka. "U stvari, one mogu doprinijeti njihovu razvoju. Rezultati studije rađene u Kini pokazali su da je HPV prisutan u muškim stidnim dlakama mogao prijeći na njihovu partnericu", pojasnila je dermatologinja.

Seks-Veza | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Mit drugi: Stidne dlake smanjuju seksualno zadovoljstvo

Istina: ovo ovisi o ukusima partnera. Mnogi smatraju da dlačice predstavljaju svojevrsnu zaštitnu foliju prilikom dodira kože o kožu. Istina je da gola koža u genitalnom području omogućuje jači podražaj, ali to nije svima potrebno.

 
Seks-Igrice | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Koji je"normalan" intimni miris

Mit: Boja kose i boja stidnih dlačica se podudaraju

Istina: Iako je to jedna od najstarijih zabluda, prava istina je da boja stidnih dlačica odgovara boji obrva.

Kosa_9 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Mit: Puno dlaka tamo dolje djeluje kao afrodizijak
Istina: To ovisi o ukusu partnera, ali činjenica je da su pubične dlake pune feromona pa je logično da djeluju afrodizijački. "Lojne žlijezde luče tvari koje su na početku bez mirisa, ali kada se pomiješaju s bakterijama koje se nalaze na kosi ili koži proizvode miris koji se zove feromon.Osoba ima više feromona što ima više dlaka iz jednostavnog razloga što na njima ima više bakterija.Osobe osjetljive na miris mogu biti privučene njime", kaže dr. Sejal Shah.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Mit: Stidne dlake nikad ne prestaju rasti

Istina: Stidne dlake rastu do određenog nivoa i onda opadaju i rastu nove. Duljina varira, ali uglavnom su duge oko jedan cm. S godinama stidne dlake mogu postati tanje, osobito nakon menopauze, jednako kao i kosa postaju manje guste i finije strukture.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Mit: Ako imaš osjetljivu kožu ne bi se trebala brijati "tamo dolje"

Istina: možda je dovoljno samo promijeniti pristup uklanjanju dlačica. Uvijek je potrebno koristiti pjenu ili kremu za brijanje jer tako ne dolazi do oštećenja kože pa ni bakterije ne dobivaju priliku da stvore one male neugodne i neugledne prištiće na koži. Također valja razmisliti o depilaciji voskom ili laserskom uklanjanju dlaka

Što muškarci misli o frizurama "tamo dolje"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.