Psiha i seks Moje emocije 16. lipnja 2017.

7 pitanja koja trebaš postaviti kada te partner ignorira

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si s partnerom već neko dulje vrijeme normalno je da svatko od vas dvoje ima svoje interese. Ali, ako je tvoj partner previše zaokupljen svojim poslom i hobijima, a ti se osjećaš zapostavljeno i postaješ sve nezadovoljnija vrijeme je da nešto poduzmeš.

Možda si i pokušala razgovarati s partnerom, ali taj razgovor nije urodio plodom i čini ti se da je on sasvim zadovoljan postojećim stanjem. Dobra vijest je da i sama možeš nešto poduzeti bez obzira na partnera. Dr. David McFadden, savjetnik za parove objasnio je koja bi pitanja trebala postaviti samoj sebi i tako promijeniti kut gledanja na svoj bračni/partnerski život.

Smijem li imati seks prije ginekološkog pregleda?

  • Kada su se stvari promjenile, razmisli i pokušaj se sjetiti kada je došlo do promjene u vašem odnosu i je li do promjene došlo postupno ili ju je uzrokovao neki događaj?
  • Što je od tada drugačije, što ne valja između vas od kad je nastupila ta promjena?
  • Je li do promjene došlo zbog jednog događaja ili serije događaja i jeste li o tome razgovarali ili ste to gurnuli pod tepih?

Par_U_Krevetu | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Što misliš da će se dogoditi, ako vaš odnos ostane kakav je sada? Misliš li da možete tako gurati unedogled ili smatraš da je to samo prolazna faza ili da je to problem koji neće nestati samo tako?
  • Ako se ne suočiš s problemom što možeš napraviti drugačije? Ako si uvjerena da nema smisla suočavati se s problemom što možeš napraviti da se stvari promjene? Imaš li i možeš li naći snage da se nosiš sa situacijom kakva je trenutno? Napravi popis dobrih i loših stvari u vašoj vezi.
  • Razmisli imaš li blisku prijateljicu ili člana obitelji koji bi te mogao podržati, ako odlučiš razriješiti stvari s partnerom do kraja i bez obzira na posljedice? To je bitno zato što trebaš biti spremna da možda nećeš dobiti ništa zauzvrat od partnera, a uložit ćeš puno truda i energije i onda će ti trebati netko tko te razumije i netko na koga se možeš osloniti.

Frendice1 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

  • Kada ćeš krenuti u "akciju"? Kada napraviš svoj "akcijski ljubavni plan" odredi kada počinješ. Plan bi trebala provoditi bar 40 dana uzastopno i ako to ne da rezultate trebaš razmisliti o promjeni pristupa. Ovisno o karakterima partnera može biti teže i lakše, ali treba biti spreman na "ljubavni rat" jer kada su odnosi u pitanju stvari se znaju dosta zakomplicirati.

Smijem li imati seks prije ginekološkog pregleda?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.