Psiha i seks Moje emocije 29. prosinca 2022.

7 tipova osoba od kojih biste se trebali udaljiti u novoj godini

Foto: Pexels Recite doviđenja lošim odnosima
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi donose novogodišnje odluke kojima žele postati bolja verzija sebe. Tako žele sve loše što se dogodilo u 2022. godini ostaviti iza sebe i s Novom godinom zakoračiti u bolje razdoblje. No, to ponekad nije moguće ako se nastavimo družiti s ljudima koji nas opterećuju ili čine nesretnim.

Naravno da takvih osoba ponekad ima i u našoj obitelji, među kolegama na poslu pa čak i prijateljima. Kako biste bili pozitivniji i sretniji u 2023. pokušajte odrediti koje osobe su vam doista važne i čine vas sretnima, a od onih koji vas sputavaju, ne cijene ili su jednostavno negativne pokušajte se udaljiti.

U nastavku pročitaj sedam tipova osoba koje biste trebali 'prekrižiti':

  • Prijatelji koji će se družiti s vama samo ako ne postoji bolji izbor - prije svega su to osobe koje će pristati izaći s vama ili primjerice doći na vašu rođendansku proslavu, ali sljedeće godine će odbiti poziv na rođendan jer su našli novu osobu za izlaske i druženje. 
  • Toksične osobe - jedan od glavnih znakova da je netko toksičan je taj da ne pokazuje empatiju i smatra da ima pravo odrediti kako ćete živjeti. Takve osobe nisu ni svjesne štete koja nastaje kada vas omaložavaju ili vam stalno nalaze mane. Otkrijte 5 načina da se riješiš toksičnih veza
  • Osobe koje misle da su uvijek u pravu i najbolje u svemu - riječ je o osobi koja ima iznimno veliki ego, što ne znači da je zla ili vam ne bi pomogla u nevolji. Osoba s velikim egom jednostavno ne vidi dalje od svog nosa te tuđe uspjehe i kvalitete ne smatra važnima već ističe samo svoje. 
  • Osobe koje vas uvijek uvale u nevolju - možda je riječ o kolegici ili kolegi na poslu s kojima uvijek rado odete na kavu i odlično surađujete, ali vas uvale u probleme govoreći pred nadređenim stvari koje ne bi trebali. Ili je riječ o nekom rođaku kojeg kod poznanika preporučite kao potencijalnog zaposlenika, a koji onda opet iznevjeri vaše povjerenje.
  • Veliki patnici - osobe koje su uvijek žale na nešto pa čak i kada im određene stvari u životu krenu u dobrom smjeru, a uhvatit će se za neku malu sitnicu za koju misle da bi također mogla biti puno bolja. U svojim ispadima kritika i negativnosti, takve osobe često ne mogu sagledati tuđe situacije pa čak ni probleme koje vi možda imate. Saznajte više o zamkama iskrenosti u prijateljstvu
  • Sebične osobe - to su osobe koje vam se stalno javljaju ili vrlo rado se druže s vama samo kada očekuju ili nešto trebaju od vas. Ova vrsta prijatelja je uvijek zauzeta kada vama treba nešto pa čak i samo razgovor. 
  • Osobe koje misle da su bolje od vas - ovakve osobe su jako negativne i mogu vrlo loše utjecati na vaše samopoštovanje, mentalno zdravlje i sveukupni stav o životu. Smatraju se puno boljima i samim time misle da zaslužuju više i bolje od vas, bilo u materijalnom ili duhovom smislu. Saznajye zašto bi se trebala prestati uspoređivati s drugima?
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      samanta5

      Gotovo sve osobe:)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.