Psiha i seks Seks i veze 13. ožujka 2017.

7 znakova da tvoj partner nije prebolio bivšu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako sumnjaš na to da tvoj partner još uvijek nije prebolio bivšu djevojku ili ženu, i sama činjenica da sumnja postoji već nešto govori. Je li riječ o bezrazložnoj sumnji ili su tvoji instinkti ipak u pravu, jednostavno ćeš shvatiti pomoću određenih znakova.

Često se čuje s njom

S jedne strane, nemaš pravo očekivati od partnera da se ponaša kao da ne poznaje dotičnu i okreće glavu od nje na cesti, ali to ne znači da nemaš pravo biti sumnjičava ako razgovaraju telefonom svakog drugog dana.

U tom slučaju, "ili tvoj partner osjeća krivnju što ju je ostavio ili još uvijek osjeća nešto prema njoj", objašnjava dr. sc. Jane Greer, seksualni terapeut, za womenshealthmag.com.

Prevarila sam partnera. Trebam li mu reći?

Lajka sve njene objave

Naravno da nije potrebno obrisati bivše partnere s Facebooka i svih ostalih društvenih mreža, niti ima išta loše u tome da tu i tamo klikneš "sviđa mi se", posebno na neke važne životne događaje.

Ipak, ako primijetiš da tvoj dečko lajka apsolutno sve što njegova bivša objavi, trebala bi se zapitati zašto je to tako. Znači li to da pomno prati njen profil? Ako da, zašto?

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Stalno ju blati

Malo gorčine je dozvoljeno, ali ako ju konstantno blati, to može biti znak da sam sebe pokušava uvjeriti da mu je bolje bez nje.

Sigurni znakovi da mu nije stalo do tebe

Forsira vašu vezu

Svi smo bar nekad došli u iskušenje natjecanja s bivšima u tome tko će prije pronaći novu ljubav. Ako tvoj dečko forsira vaš odnos, konstantno pritišće i požuruje neke stvari, poput objave veze na Facebooku, zajedničkog života ili čak braka, vjerojatno imaš posla s jednim natjecateljem protiv bivše.

Znaš o njoj i više no što bi trebala

"Vidiš kako ti obožavaš gledati nogomet sa mnom, ona to nikada nije htjela" - takve i slične izjave ne bi ti trebale laskati, posebice ako ih čuješ često. To samo znači da te konstantno uspoređuje s njom.

Zadržao je njene poklone

Ako je zadržao liniju koju mu je kupila, to je jedna stvar, ali ako još spava u personaliziranoj majici koju je dobio od nje, e to je sasvim druga. U ovom slučaju je teže razlučiti je li nešto zadržano zbog lijepe uspomene ili zbog osjećaja koji su još uvijek prisutni. Najbolje bi bilo da porazgovaraš s partnerom o tome.

On me više ne želi?

Još uvijek je blizak s njenom obitelji

Podrazumijeva se da, jednom kada prekineš s nekim, prestaješ odlaziti na nedjeljni ručak kod njegovih/njenih roditelja. Ako se još uvijek druži s njenom obitelji, moguće je da pokušava održati kakvu takvu vezu s njom i da se potiho nada pomirbi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.