Psiha i seks Seks i veze 30. rujna 2016.

Četiri mita o braku i ponešto o tome kako zapravo stvari stoje

Foto: Guliver/Shutterstock 5 savjeta o braku
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Postoje i razni mitovi zbog kojih se mnogi užasavaju ili žarko vesele novoj obiteljskoj zajednici, a koji nikako ne drže vodu. Prouči ih prije nego što doneseš veliku životnu odluku.

  • Mit br. 1: Nikada više nećeš osjetiti leptiriće u trbuhu - iako su prvi poljubac, prvi izlazak i prvi seks s partnerom u nama izazivali nevjerojatno moćne emocije, to ne znači da sličan osjećaj popraćen “leptirićima u trbuhu” više nikada nećeš doživjeti. Život je prepun uspona i padova, a upravo u trenucima kada nam je najteže, kada osjetiš partnerovu ljubav, zagrljaj i poljubac, taj moćan osjećaj itekako će biti prisutan. Isto vrijedi i za sretne trenutke.
  • Mit br. 2: Postat ću domaćica i dadilja - kuhanje i čišćenje sastavni su dio samostalnog života, daleko od roditelja. Ali, ako misliš da će se tvoje dužnosti umnožiti kada uđeš u brak, varaš se, jer sve isključivo ovisi o tebi i tvom partneru. Zajednički život znači i zajedničke obveze, odnosno dijeljenje odgovornosti napola.
  • Mit br. 3: Morat ću se odreći prijatelja - brak ne znači da je tvoj izabranik tvoj jedini prijatelj. S obzirom na to da ćeš najviše vremena provoditi sa suprugom, poveži vaše živote prije “sudbonosnog da”. Neka i partner postane dio tvog društvenog života. Što se samo ženskih druženja tiče, cijenit ćeš ih više nego ikad.
  • Mit br. 4: Brak će riješiti sitne probleme u vezi i zbližiti nas - ako imaš problema u vezi prije braka, ti problemi ostat će i nakon vjenčanja. Brak ne rješava nesuglasice, svađe i nevjeru. Jedino što brak može promijeniti jest natjerati vas oboje da se više trudite. Ako nisi sigurna je li vaša veza zaista čvrsta i bez braka, razmisli još jednom.

          Doznaj kako prepoznati kraj veze.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.