Psiha i seks Moje emocije 21. ožujka 2017.

Danas kavu možeš platiti pjesmom, a ne novcem jer je Svjetski dan poezije

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svjetskim danom poezije UNESCO je proglasio 21. ožujak s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta. Ove godine svi ti pjesnici imaju priliku iskazati svoje najiskrenije emocije kroz stihove koje mogu napisati i poslati dragim osobama putem Julius Meinl razglednica koje će se nalaziti u 100 poštanskih ureda diljem Hrvatske.

Ovu akciju podržala je i Hrvatska pošta, koja je u suradnji s kompanijom Julius Meinl izdala komercijalnu marku, za čiji je izgled zaslužna grafička dizajnerica Ivona Đogić Đurić. Marka će isključivo na Međunarodni dan poezije, 21. ožujka, zajedno s Julius Meinl razglednicom biti besplatna. Julius Meinl, brend koji inspirira pjesnike još od 1862., već četvrtu godinu zaredom provodi projekt Platite kavu stihom, u kojem je novac zamijenjen vrjednijom valutom – osjećajima izraženima kroz stihove.

Tako će se u odabranim kafićima diljem Hrvatske, na Međunarodni dan poezije, kava moći platiti stihom ispisanim na Julius Meinl razglednici, koja će također biti dostupna i u kafićima. Razglednice sakupljene u kafićima potom se šalju onima kojima je topla riječ, napisana od srca, najpotrebnija. Sve to dio je globalnog projekta #PoetryForChange koji pomoću poezije, pisane riječi i emocija nastoji promijeniti svijet i učiniti ga boljim mjestom za život pa makar i na trenutak, piše vecernji.hr. Popis odabranih Julius Meinl kafića možeš pogledati ovdje.

Pjesma na dar

Za Svjetski dan poezije Zdrava Krava ti poklanja dvije pjesme autorice Lee Brezar (ovu u slici i jednu ispod).

 | Author: Lea Brezar Foto: Lea Brezar

Volim te.

Znam da znaš.

I ja znam.

Samo sam to zaboravila ovih dana,

Iza kamere, iza mailova, iza sranja.

Volim te

I drago mi je

Da nisam u svemu sama.

Možda ne izgleda tako

Ali na kraju dana

Slađe je usniti dok znam

Da je soba puna

Tvojeg mira.

Puna tebe, puna našeg života

I buke

U kojoj se nekako uvijek spoje

Naše ruke.

Volim te... Znam da znaš.

Doznaj više o autorici stihova Lei Brezar.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.