Psiha i seks Seks i veze 24. lipnja 2022.

6 razloga zašto je jutarnji seks dobar

Foto: shutterstock Seks općenito ima blagotvorne učinke na zdravlje srca i krvnih žila, mentalno zdravlje, kvalitetu intimnih odnosa, depresiju, simptome boli i imunološku funkciju
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seks s partnerom kojeg voliš dobar je u bilo koje dana, ali jutranji vam može pomoći da bolje započnete dan i da jedan drugome pokažete koliko se volite.

Seks općenito ima blagotvorne učinke na zdravlje srca i krvnih žila, mentalno zdravlje, kvalitetu intimnih odnosa, depresiju, simptome boli i imunološku funkciju, a kada je riječ o jutarnjem seks tu ima još nekoliko prednosti. Naime, prema ginekologinja Sudeshni Ray razina hormona je kod žena i muškaraca najveća ujutro, a to uključuje i spolne hormone. 

Instantno popravlja raspoloženje

Nema sumnje da seks pomaže u oslobađanju hormona sreće koji trenutno podižu tvoje raspoloženje zbog čega se osjećaš psihički lagano i mirno. Ginekologinja Ray dodaje da se zbog oslobađanja hormona sreće poput oksitocina i dopamina odmah ujutro možeš osjećati opuštenije, usredotočenije i veselije tijekom dana. 

Dobar je za imunitet

Jutarnji seks pomaže u povećanju proizvodnje imunoglobulina A koji je protutijelo koje igra ključnu ulogu u imunološkoj funkciji sluznice. Dakle, više jutarnjeg seksa znači bolji imunitet.

Pomaže u jačanju pamćenja

Seks pomaže u aktiviranju mozga budući da uzrokuje nalet hormona u tijelu. Ginekologinja Ray smatra da jutarnji seks može pomoći mozgu da bolje funkcionira tijekom cijelog dana. 

Žene nisu jedine koje glume orgazme i muškarci lažiraju orgazme! Možda te zanima... Ovaj seksualni položaj dovest će tebe i partnera do istovremenog orgazma Psiha i seks

Može biti dobra vježba

Ginekologinja Ray objašnjava da dobar jutarnji seks često djeluje kao odličan jutarnji trening umjerenog intenziteta, sagorijeva kalorije i pomaže ti da započneš dan s dozom pozitivnih energetskih hormona. Također može pridonijeti istezanju i opuštanju mišića.

Može ti pomoći da se nosiš sa seksualnom anksioznošću

Seksualna anksioznost je vrlo česta, a može se pojaviti ako se osoba osjeća loše zbog izgleda svoj tijela ili oklijeva oko seksa. Prema psihologinji Bhavni Bharmi, to može biti jedan od razloga koji mogu dovesti do stresa i tjeskobe. Tijekom jutarnjih sati ti i tvoj partner ste u vrlo ranjivom stanju i zbog toga bi seksualna tjeskoba mogla biti manja.

Poboljšava libido

Nakon dobrog sna, tvoje tijelo je spremno za ponovno pokretanje ujutro. Ako prakticiraš jutarnji seks, tijelo može proizvesti dobru količinu spolnih hormona i to dovodi do poboljšanog užitka. Ginekologinja Ray dodaje da ugodan seks dovodi do oslobađanja hormona zvanih oksitocin i dopamin koji mogu pojačati libido i povećati zadovoljstvo. 

Možda te zanima... Evo što tvoje seksualne maštarije otkrivaju o tebi Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.