Psiha i seks Seks i veze 23. rujna 2016.

Kako bi izbjegle ljubavne patnje, evo što žene trebaju znati o muškarcima

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seks za njih može biti samo seks. Dio mozga koji povezuje lijevu i desnu hemisferu - prednja komisura - kod muškaraca je 12 posto manja nego kod žena. Znanstvenici su također otkrili da kanal kojim se vrši razmjena informacija između lijeve i desne hemisfere kod muškaraca sadrži do 30 posto manje konektora nego kod žena.

Ove značajne anatomske razlike razlog su zbog kojih se muškarci teže snalaze u obavljanju više stvari istovremeno. Moždana jednosmjernost omogućava muškarcima da se intenzivno fokusiraju ili samo na seks ili na ljubav. Za njih seks može biti samo seks, a ljubav samo ljubav.

Zbog čega je muškarcima toliko važno da žena inicira seks?

Udvaranje je za muškarce prilično rizičan potez, naročito za one osjetljivog ega - odbijanje se doživljava kao poraz. U životinjskom svijetu, dovoljno je da mužjak, kao inicijativu za parenje, pokaže ženki seksualne organe. Također, u životinjskom svijetu, ženka ne ismijava mužjaka, ne okreće se i ne izgovara glavoboljom. S druge strane, muškarci se suočavaju s takvimoblicima odbijanja, a godine iskustva uopće im ne olakšavaju situaciju. To je i razlog zbog kojeg većina muškaraca želi da žena u njihovom životu češće napravi prvi korak.

Situacije u kojima on izjavljuje ljubav

Većina ljudi izjavljuje ljubav impulzivno, obično na početku veze, kada su oba partnera pod snažnim utjecajem hormona. Za ženu je tipično da počne ”svijati gnijezdo” - da kuha svom muškarcu, da primjećuje parove s bebama i govori o zajedničkoj budućnosti. Tipično, to izaziva blagu paniku kod muškarca, koji se počinje žaliti što je, u naletu strasti, uopće izgovorio dvije magične riječi - volim te. Nema povlačenja i on mora djelima opravdati svoju izjavu - danas, sutra, možda zauvijek. Dakle, osim ako se muškarac ne nada seksu i ako nije preplavljen hormonima, on će pod svaku cijenu izbjeći izjavu ljubavi.

Doznaj kako apstinencija utječe na psihu žena.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.