Psiha i seks Moje emocije 04. svibnja 2017.

"Kako sam se pomirila s činjenicom da imam alopeciju i to na dan vjenčanja?"

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kylie Bamberger prvi put je primijetila malu rupicu u kosi kada je imala samo 12 godina. Ali, situacija se u srednjoj školi pogoršala, osim kose izgubila je i sve druge dlake na tijelu, uključujući obrve i trepavice.

Bamberger je tijekom tog vremena doznala da ima alopeciju, autoimunu bolest koja pogađa oko pet posto ljudi širom svijeta i dovodi do gubitka kose na glavi i dlaka na tijelu. No, umjesto da skriva svoje stanje ili se samosažalijeva, Bamberger je naučila prihvatiti svoje stanje, a njezin dan vjenčanja nije bio iznimka.

 

Couldn't have asked for a better backbone than these beautiful girls right here. It was a perfect day.

A post shared by Kylie Bamberger (@kyliebamberger) on

"Nije dolazilo u obzir da na dan vjenčanja nosim periku, uživala sam u tome što sam se razlikovala od ostalih", izjavila je Bamberger koja sada ima 27 godina i rado se prisjeća svog dana vjenčanja i kako je bila zadovoljna sobom, ćelava i u bijeloj vjenčanici, ali nije joj uvijek bilo tako lako prihvatiti svoju bolest. Kada je počela gubiti kosu, Bamberger je pokušala sve vrste tretmana, uključujući steroidne injekcije. Toliko je bila očajna, da je svaki dan po nekoliko puta izvodila stoj na rukama jer je vjerovala da će tako povećati protok krvi u vlasištu.

Najčešći uzroci ispadanja kose i što se može poduzeti

Kada su joj liječnici dijagnosticirali alopeciju, počela je nositi perike, kako se ne bi razlikovala od ostalih. Trebalo joj je nekoliko godina da prihvati sebe takvu kakva je, i tada je obrijala glavu, o čemu je rekla: "Kada sam izgubila kosu, bila sam toliko usredotočena na ono što sam izgubila da nisam primijetila što sam time dobila", izjavila u videu koji je objavila na svom Instagramu. Njezini postovi inspiracija su da prihvatimo sebe onakvima kakvi smo, a pogotovo je inspirirala svoje fanove na dan vjenčanja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.