Psiha i seks Moje emocije 13. prosinca 2016.

Muški PMS zove se IMS, a prepoznaje se po iznenadnim ispadima bijesa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dr. Gerald Lincoln, znanstvenik iz Medical Research Council's Human Reproductive Sciences Unit u Edinburghu otkrio je da muškarci imaju svoju verziju PMS, te ju je nazvao IMS (Irritable Male Syndrom/ Sindom muške razdražljivosti), a uzrok je smanjena razina testosterona.

Muškarci koji su skloni iznenadnim napadima bijesa vjerojatno pate od IMS-a (Sindroma muške razdražljivosti). S godinama kod muškaraca dolazi do naglog pada testosterona, ali velike oscilacije u razini muškog spolnog hormona prisutne su i kod mlađih muškaraca.

Neočekivani rezultati istraživanja

Postojanje IMS-a prvi je otkrio Gerald Lincoln s Medicinskog istraživačkog centra u Edinburghu. Lincoln je promatrao osam ovnova s ​​pretpostavkom da će životinje biti agresivnije u sezoni parenja, kada je razina testosterona visoka, ali otkrio je suprotno. Kada je količina testosterona opala, ovnovi su se iz samopouzdanih i sposobnih mužjaka pretvorili u nervozne, povučene životinje koje je bilo lako iziritirati.

Lincoln tvrdi da testosteron ima jak utjecaj i na ljudsko ponašanje i smatra da stresni događaji, poput smrti drage osobe, razvoda ili teške bolesti mogu uzrokovati nagle fluktuacije razine testosterona u organizmu. Manjak testosterona uzrokuje umor, depresiju, razdražljivost i smanjenje libida, ali ima i fizičke posljedice, poput bolova, posebno u rukama i nogama, znojenja i crvenila.

Prirodno rješenje protiv PMS-a.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.