Psiha i seks Moje emocije 18. listopada 2016.

Otkrij budućnost : Metoda čitanja dlana pomoću boja

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Metoda čitanja ili bojenja dlana usko je povezana s hiromantijom. Zasniva se na povezanosti dijelova ruke sa određenim ljudskim karakteristikama. Za dublju kolorološku analizu preporučljivo je razumijevanje hiromantije, no ove bi informacije trebale biti dovoljne za općenito čitanje.

Metoda je vrlo jednostavna, lako primjenjiva i nadasve zanimljiva. Sve što ti je potrebno su olovka, 35 drvenih bojica i list papira i možeš svojim prijateljima pročitati budućnost.

Postupak:

  • Položi na stol drvene bojice u raznim bojama.
  • Zamoli osobu kojoj gledate neka na listu papira nacrta obrise svojih ruku (lijeve i desne). Neka položi jednu ruku na papir, a drugom neka iscrta obris ruke prateći olovkom njen rub.
  • Neka se koncentrira i odabere nekoliko boja i njima oboji olovkom iscrtan oblik svoje lijeve ruke. Neka to čini spontano, intuitivno, koristeći koliko god boja želi.
  • Nakon što je osoba obojila lijevu ruku na papiru, vrati korištene bojice ostalima.
  • Zamoli osobu neka ponovi postupak, tj. neka ponovno odabere nekoliko bojica i oboji obris lijeve ruke na papiru na isti način.
  • Interpretiraj crteže na daljnjim tekstom naveden način. Lijevu ruku interpretiraj za sadašnjost, a desnu za budućnost.

Način interpretacije

"Nakon što je klijent završio, uzmi oba crteža i dobro ih promotri. Prvo analiziraj lijevu ruku, jer ona predstavlja sadašnjost osobe. Uoči koje boje na njoj prevladavaju i na kojim dijelovima ruke te ih interpretiraj u skladu sa značenjima boja. Svaki dio ruke predstavlja određene osobine ili događanja", objašnjava Maja Vodopija, astrologinja iz Horus centra i kaže da je za osnovnu interpretaciju dovoljno je znati da:

  • Palac predstavlja karakter.
  • Kažiprst nadahnuće i vjeru.
  • Srednji prst označava ambicije i sudbinu.
  • Prstenjak kreativnost i osobnost.
  • Mali prst označava intelekt. 
  • Sredina dlana predstavlja snagu i energiju.
  • Unutarnji dio dlana (prema palcu) ljubav.
  • Vanjski dio dlana (prema rubu dlana) su intuicija i osjećaji.
  • Gornji dio dlana (ispod prstiju) je strast, a donji dio dlana (prema zglobu) je zdravlje.

"Na osnovu značenja boja i dijelova dlana kreni u interpretaciju. Uzmi u obzir sve boje koje je osoba koristila te pročitaj njegovu sadašnjost. Svaka osoba će, naravno, koristiti različite boje na različitim mjestima. Recimo da osoba oboji palac u crveno, kažiprst u svjetlo plavo, srednji prst u smeđe itd. U ovom slučaju se radi o osobi vrlo energičnog karaktera koja voli pobjeđivati i najčešće u tom uspijeva hrabrom borbom (palac – crvena). Osoba vjeruje u iskrenost i pravo prijateljstvo. Nadahnuta je vjerom, teži uzvišenim ciljevima (kažiprst – svjetlo plavo). Ambicije ove osobe vezane su uz konkretne stvari, a do njihova ostvarenja dolazi vlastitim radom i s puno truda. Dobro joj odgovaraju struke vezane uz prehranu, agrikulturu i sl. (srednji prst – smeđa)", pojašnjava Maja Vodopija.

Nakon što si "pročitala" osobu, odnosno njezinu sadašnjost, krenite na interpretaciju desne ruke koja će ti dati informaciju o tome što čeka osobu u budućnosti. Naravno, kako u životu nije sve zacrtano, svaka osoba ima mogućnost svojim odlukama utjecati na svoju budućnost. U tom pogledu napomeni osobi kojoj tumačiš kako i u kojem smjeru da djeluje kako bi od svoje budućnosti ostvarila najviše.

"Primjerice, ako osoba iscrta izrazito loše desnu ruku, napomeni joj što to treba promijeniti i koje osobine razvijati kako bi budućnost bila svjetlija. Dakle, loše utjecaje moguće je ublažiti pozitivnim i konstruktivnim djelovanjem tj. aktiviranjem slobodne volje. Ako je pak, iscrtala izrazito dobro desnu ruku, napomeni joj neka ne uzima stvari zdravo za gotovo (kako ne bi propustila povoljne prilike). Ova metoda je jako zabavna, a ako poznaješ hiromantiju (gledanje u dlan) možeš uzeti u obzir i značenje linija i ostalih oznaka", zaključuje Maja Vodopija.

Doznaj što znače određene boje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.