Psiha i seks Seks i veze 10. travnja 2019.

Seksualni terapeuti navode 5 znakova da brak neće potrajati

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seks nije centar braka, ali dio zdravog odnosa su svakako i oni intimni. S tim se slažu i seksualni terapeuti, koji su izdvojili 7 problema u braku vezanih uz seks, a koji mogu uništiti brak ako se s njima ne suočiš.

Seksa više nema

Začudo, možeš biti u braku bez seksa, a da ipak imaš intimne odnose. Naime, tako seksualni terapeuti definiraju bračni par koji ima intimne odnose manje od 10 puta godišnje.

"Partneri se na kraju otuđe jedno od drugog na jednoj vrlo dubokoj, emocionalnoj razini", objašnjava seksualna terapeutkinja Sari Cooper za huffingtonpost.com.

U ovakvim slučajevima, važno je da seksualno frustrirani partner kaže drugom što ga muči, ali bez vrijeđanja i okrivljavanja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Možda te zanima... Neobični seksualni običaji diljem svijeta Psiha i seks

Jedno od vas se ne osjeća poželjno

Osjećaj da smo željeni je veoma važan, posebice za žene. Ako partner prestane podsjećati partnericu na to da je željena (ili obratno) seksualni život je sigurna žrtva tog nedostatka.

"Problem se rješava istraživanjem međusobnih očekivanja. Morate razmisliti o tome kako vas zajedničko vrijeme može dovesti do boljeg seksualnog života.", smatra seksualna terapeutkinja Laura Watson

Intimnost je pukla nakon prevare

Vraćanje povjerenja nakon preljuba je iznimno dug i težak proces, a vraćanje intimnih odnosa u normalu još i teži, smatra Cooper.

U tom procesu, povrijeđena strana mora pokušati pronaći razloge da partneru pruži istinsku drugu šansu, dok strana koja je varala mora dokučiti zašto je to radila. Ako nečije seksualne potrebe nisu bile zadovoljene ili, čak, niti izrečene, na tomu se mora poraditi.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Nedostatak fizičke privlačnosti

"Ponekad je riječ o tome da jedan od supružnika prestane voditi brigu o svom izgledu. Naravno, stres i svakodnevne obaveze čine svoje, ali nedostatak brige o sebi druga strana može protumačiti kao nedostatak volje da se brinete o bilo čemu, pa i o njima", objašnjava seksualna terapeutkinje Moushumi Ghose.

Ismijavanje partnerovih fantazija

"Svi želimo različite stvari, što je prirodno. Kada ti se partner otvori i prizna da ga privlači grublji seks ili igranje uloga u spavaćoj sobi, najgore što možeš učiniti je nasmijati mu se u lice", smatra seksualna terapeutkinja Ava Cadell.

Možda te zanima... Oprez, vruće: Postoji čak 11 vrsta orgazama i evo načina kako ih postići Psiha i seks

Naravno da ne trebaš pristati na bilo što ako to zbilja ne želiš, ali sve u životu se rješava kompromisom, pa tako i dogovor oko aktivnosti u krevetu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      namnere

      Tablete za potenciju - http://bit.ly/1WRYJqr Ženska viagra - http://thetopleadbit.com/3RZV

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.