Psiha i seks Seks i veze 29. studenoga 2016.

Što trebaš znati ako si u vezi s osobom koja je znatno mlađa ili starija od tebe?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znači li "hodanje" s osobom koja nije rođena u istoj dekadi kao i ti, to da tražiš probleme? Ne nužno, kaže dr. Gail Saltz i tumači da nivo zrelosti može značajno oscilirati neovisno o biološkoj dobi.

Vidjela sam mnoge parove s razlikom u godinama koji se dobro slažu, ali ako je razlika deset godina ili veća normalno je da imate različite ciljeve i životne perspektive što može značajno zakomplicirati vezu.

Zašto stariji muškarci vole mlađe žene?

Primjerice, možda tvoj biološki sat polako otkucava, a tvoj znatno stariji partner više ne želi imati djecu ili znatno mlađi se još ne želi obvezati na taj način. Ili, primjerice tvoj mlađahni partner se želi vezati, a tebi nije do toga jer si prošla to iskustvo i ne želiš ga ponavljati.

 | Author:

Razgovarajte o očekivanjima

Bitno je da zapamtiš da razlike zahtjevaju kompromise, a ponekad i žrtve. Najbolje je stoga razgovarati o očekivanjima koje imate od veze, prije nego što postane suviše ozbiljno.

Ako često ulaziš u veze sa starijim ili mlađim osobama i one ne funkcioniraju, uzmi neko vrijeme i razmisli, ulaziš li u veze sa starijim muškarcima jer ti treba sigurnost ili s mlađima jer želiš mladalačku bezbrižnost.

Biološki razlozi za i protiv seksa starijih žena s mlađim muškarcima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.