Psiha i seks Seks i veze 27. rujna 2016.

Suprotnosti se možda privlače, ali kako djeluju na dugoročnost veze?

Foto: Guliver/Shutterstock Puno puta će jedan partner umanjiti osjećaje drugog misleći da je ono što rade od pomoći
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zabluda je da se suprotnosti toliko privlače, tvrde talijanski znanstvenici. Rezultati istraživanja koje su proveli na grupi od 247 ispitanika oba spola pokazali su da velike razlike između partnera jednog dana mogu postati veliki problem u vezi.

Većini ispitanika smeta kada njihov partner voli izlaziti, jer s vremenom postaju ljubomorni na njegov način života, što dovodi u pitanje opstanak veze.

Navike kojih se partner ne može osloboditi također mogu predstavljati problem u međusobnim odnosima, smatra trećina ispitanika. Ako jedan od partnera voli štedjeti, a drugi partner uživa trošiti novac na nepotrebne stvari, i to može biti prepreka u dužoj vezi. Ni kada su interesi i zanimanja u pitanju ne bi smjelo biti nekih većih razlika, jer ako partneri žele različite stvari u životu, u dugoj vezi ili braku to također može biti problem, potvrđuje petina ispitanika.

Kako se mijenja seksualna kemija tijekom duže veze?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.