Psiha i seks Seks i veze 26. travnja 2017.

6 stvari koje na prvu ne izgledaju kao seksualno uznemiravanje, ali to definitivno jesu!

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na spomen seksualnog napastovanja, svi prvo pomislimo na silovanje. Ono je težak oblik seksualne agresije, ali ne i jedini. Postoje mnogi, manji prijestupi koje na prvu možda ni ne percipiraš kao ozbiljnu povredu svojih prava, iako oni to definitivno jesu.

Poljubac bez pristanka

Bilo da je riječ o nadređenom koji se naglo i neočekivano nagne u (neželjeni) poljubac ili muškarcu koji ti u baru plati piće pa misli da polaže neko pravo na to, svaki oblik dodira, zagrljaja ili poljupca bez tvog pristanka i želje, oblik je nasilja.

8 grešaka kod upotrebe kondoma koje ti se nikako ne bi smjeli događati

"Slučajan" kontakt

Sigurno ti se bar jednom dogodilo da je u tijesnom prolazu nekog kluba muškarac koji se mimoilazio s tobom "slučajno" prešao rukom preko tvoje stražnjice. Možda si takvu situaciju doživjela i na radnom mjestu. Instinktivno, obično lako razlikujemo slučajnost od namjere koja je prikazana kao slučajnost. Slušaj svoj unutarnji glas, savjetuje hellogiggles.com.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Neprimjereni dodiri liječnika

U aktualnoj kampanji #ThatsHarassment, glumac David Schwimmer, poznatiji kao Ros iz Prijatelja, osmislio je niz videa koji odlično prikazuju razne oblike napastovanja. Jedan od njih posvećen je upravo nasilju liječnika nad pacijenticom.

Neželjeni kontakt ili pogled s tuđim spolnim organima

Ovo je nešto o čemu si mogla čitati u medijima, ako ti se i samoj nije dogodilo. Može se dogoditi bilo gdje: na ulici, u klubu, na plaži, u javnom prijevozu... Riječ je u situaciji u kojoj ti netko, bez tvoje želje ili pitanja, pokaže svoje genitalije ili masturbira na javnom mjestu.

Seksualni terapeuti navode 5 znakova da brak neće potrajati

Seksualni kontakt dok nisi pri svijesti

Osoba koja nije pri svijesti ne može dati pristanak i u tome je cijela mudrost. Svaki seksualni kontakt za vrijeme kojeg spavaš ili si u nesvijesti smatra se napadom, bilo da je riječ o penetraciji ili o poljupcu.

Voajer

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Biti promatrana bez pristanka dok se tuširaš, presvlačiš ili imaš odnos s nekim, seksualni je napad.

Neobični seksualni običaji diljem svijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.