Zdravlje 21. listopada 2016.

Američka zvijezda preminula nakon posjeta kiropraktičaru - što se dogodilo?

Foto: Instagram Zinzeta
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Katie May, koja je krasila stranice časopisa poput Sports Illustrated i Playboy te postala 'kraljica' Snapchata preminula je iznenada u veljači ove godine. Nedavno su u javnost 'iscurili' rezultati autopsije, prema kojoj se kao mogući uzrok smrti spominje ozljeda od strane kiropraktičara.

Naime, tijekom snimanja za časopis, Katie je pala i osjetila bol u vratu. Posjetila je kiropraktičara u Los Angelesu koji joj je navodno ozlijedio vratnu arteriju te joj tako prekinuo dotok krvi u mozak, što je izazvalo moždani udar.

"Ukliještio mi se živac u vratu tijekom snimanja, jutros sam išla kiropraktičaru. Zaista jako boli. Možete li mi savjetovati neke prirodne lijekove", napisala je May na Twitteru manje od tjedan dana prije svoje smrti. 

 

A photo posted by Ms_KatieMay (@ms_katiemay) on

Njena smrt navedena je kao nesretni slučaj, a još se ne zna hoće li Katiena obitelj nakon novog saznanja tužiti kiropraktičara. 

"Da, to je zaista moguće. Istraživanja su pokazala da nagli pokreti vrata i to u velikoj brzini mogu biti povezani s ozljedama i sužavanjem krvnih žila u vratu, posebno kod osoba mlađih od 45 godina", kaže dr. Darria Long Gillespie te dodaje: "Te krvne žile su ključne za protok krvi u mozak i njihovo oštećivanje dovodi do moždanog udara."

Migrena može uzrokovati moždani udar

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.