Zdravlje Zdravlje žena 09. svibnja 2017.

Ginekologinja pokazala koja količina vaginalnog iscjetka se smatra normalnom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vaginalni iscjedak je prirodna pojava, ali mnoge žene nisu sigurne kakav iscjedak i u kojoj količini je normalan, a kada bi se trebale zabrinuti. Brigama svojih pacijentica svakodnevno svjedoči i ginekologinja Jen Gunter, koja je jednom za svagda odlučila raščistiti ovo pitanje.

Količina vaginalnog iscjetka varira od žene do žene, kao i ovisno o fazi ciklusa u kojoj se nalaziš. Ipak, sva istraživanja se slažu u tome da je dnevna količina između 1 i 4 mililitra iscjetka sasvim normalna.

Dr. med. Gunter smatra kako se iscjedak danas sve više promatra kao nešto neugodno i grozno, umjesto kao dio prirodnih procesa ženskog reproduktivnog sustava: "Imala sam čak i pacijentice koje bilo kakvu pojavu iscjetka nisu smatrale normalnom", prenosi Health.

Kako prepoznati simptome raka jajnika?

Mnogo je važnije obratiti pažnju na promjene iscjetka u smislu boje i mirisa. Ako dođe do takvih promjena, a posebice ako su popraćene svrabom ili bolnim odnosima, svakako se javi svom ginekologu.

Za sve žene koje nisu sigurne kako točno izgledaju 4 mililitra tekućine na dnevnom ulošku, dr. med. Gunter je snimila ilustrativni video. Količina bi te mogla iznenaditi.

Je li moguće zatrudnjeti od predejakulata?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.