Zdravlje Zdravlje žena 26. listopada 2016.

Jednu britvicu smiješ koristiti najviše mjesec dana, ali i paziti gdje je držiš

Brijanje_3
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako se depiliraš britvicom vjerojatno je koristiš duže nego što bi trebala. Kao i većina žena. Iako na njima piše da su jednokratne, za one skuplje očekujemo da traju duže pa ih duže i koristimo.

No, njihov rok trajanja zapravo je individualan i ovisi o tome koliko se često depiliraš i koliko ti je dlaka čvrsta. Većina dermatologa ipak predlaže da svoju britvicu zamijeniš novom nakon pet do sedam depiliranja.  Čak i ako se rijetko depiliraš, britvicu bi trebalo zamijeniti najviše nakon mjesec dana jer se na njima skupljaju bakterije.

Britvice svakako drži na suhom mjestu

Kupaonica je pogodno tlo za razvoj bakterija zbog svoje vlažnosti, pogotovo ako britvice ostavljaš na kadi ili u tušu. Posebno je opasno ako nakupljene bakterije preneseš na područje bikini zone. Zato se ženama savjetuje da britvice drže u kupaonskom ormariću ili na bilo kojem drugom suhom mjestu. 

"Na prvi znak hrđe ili smanjenja oštrine, ili oštećenja kože, britvicu bi trebalo baciti", objasnila je britanska dermatologica Whitney Bowe za The Sun. 

Muškarcima preporučuje da žilete promijene svaka dva tjedna ili čim primijete da su oštrice postale tupe. 

5 mitova o stidnim dlačicama u koje trebaš prestati vjerovati

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.