Zdravlje Prirodno liječenje 29. rujna 2016.

Kura grožđem protiv gastritisa plus recept za uklanjanje bradavica

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako postoje brojne sorte grožđa, najznačajnija je razlika između bijelog i crnog grožđa. Kožica crnoga grožđa bogata je tvarima koji mu daju boju i okus, a ljudima zdravlje. Sadrži polifenole rezveratrole, antocijane, katehine i kvercetine. To su antioksidansi koji uništavaju slobodne radikale koji mogu izazvati tumore.

Čuvaju i prohodnost arterija smanjujući rizik za bolesti srca te snižavaju loš kolesterol. Crno grožđe također sadrži kalij, mangan, vitamin C, B1 i B6. Bogato je i biljnim vlaknima, kalcijem i željezom. Istraživanja su pokazala da crno grožđe povećava razine melatonina , hormona neophodnog za zdrav san. Bijelo grožđe po energetskoj vrijednosti je slično crnom, no siromašnije fenolima, kalijem i kalcijem.

Kura protiv gastritisa

Tri puta dnevno, 20 dana zaredom natašte, jedi 40 dekagrama crnoga grožđa s komadom crnog kruha, starog najmanje jedan do dva dana.

Uklanjanje bradavica

  • Tri žličice sjemenki bijeloga grožđa i sjemenki dunje usitni u mikseru ili mužaru te prelij s dva decilitra prokuhane vode.
  • Kad se sve ohladi, pripremljenom mješavinom natopi bradavice nekoliko puta dnevno.
  • Nakon dvadesetak minuta bradavice obriši vatom namočenom u mlaki čaj od kamilice.

Znaš li da je grožđe odlično za kosti, doznaj više.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.