Zdravlje Simptomi i pomoć 20. travnja 2017.

Pogledaj kako pjevačica izgleda nakon ugriza jednog od najotrovnijih paukova

Foto: Facebook profil Meghan Linsey
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dva mjeseca nakon što ju je smeđi pauk samotnjak ugrizao za lice, natjecateljica američkog The Voicea, Meghan Linsey, kaže kako je sretna što je preživjela. Smeđi pauk samotnjak je druga najopasnija vrsta pauka na svijetu, nakon crne udovice.

Nakon što ju je pauk, u noći s 12. na 13. veljače, ugrizao za lice dok je spavala, tridesetjednogodišnja pjevačica je morala proći kroz dugotrajan proces oporavka, a svoje iskustvo je ispričala za magazin People.

Znaš li na što upozoravaju zadah i jak osjećaj gladi?

"Sve skupa mi već postaje poprilično naporno, ali nakon svega kroz što sam prošla, drago mi je što sam preživjela", komentira pjevačica.

Smeđi pauk samotnjak

Riječ je o, nakon crne udovice, najotrovnijoj vrsti pauka. Kako mu i samo ime kaže, smeđe je boje i prosječne veličine između 6 i 20 milimetara. Njihovi ugrizi nisu česti, a napadaju jedino kada su pritisnuti uz kožu.

Nakon ugriza, otrov se proširi tijelom u roku nekoliko minuta, a kod osobe se najčešće javljaju simptomi poput mučnine, povraćanja, povišene temperature i bolova u mišićima. U rjeđim slučajevima, ugriz dovodi do komplikacija, pa čak i smrti.

Ono što je karakteristično za ugriz smeđeg pauka je uništavanje mekog tkiva i ostavljanje dubokih ožiljaka, kojima trebaju mjeseci da zacijele.

Što višak estrogena čini tvom tijelu

Dugotrajna terapija i brojni simptomi

Pjevačica ugriz nije ni osjetila, već je nakon buđenja počela osjećati brojne neobične simptome: oticanje, osip i bol u mišićima. U bolnici je primila terapiju antibioticima i fiziološkom otopinom, ali simptomi su se nastavili pogoršavati.

7 bolesti koje prenose krpelji

"Trebalo mi je biti bolje, a simptomi su samo jačali. To je trajalo do devetog dana nakon ugriza, kada su simptomi nestali, a na licu se počela stvarati rana", prisjeća se Linsey. Da bi riješila taj, novi, problem, Linsey se podvrgla višestrukim tretmanima hiperbaričnom komorom.

 

Pre-makeup morning selfie. 😴😴😴 natural brows by @waxlocal #beagleinthebackground #morning #nomakeup #scarface

A post shared by Meghan Linsey (@meghanlinsey) on

Veći dio rupe na njenom licu, kako ju ona naziva, sada je zacijelio, ali još uvijek se ne zna hoće li rana ostaviti trajni ožiljak.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.