Zdravlje Prirodno liječenje 09. svibnja 2017.

Prirodna pomoć liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama

Foto: Ljekovito blato - fango
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neplodnost je u zadnjih par desetljeća sve veći problem o kojem se mnogo govori i u podjednakom omjeru pogađa i žene i muškarce. Uzroci ovog problema su različiti, od genetski uvjetovanih do navika pojedinaca i načina života.

Liječenje neplodnosti prirodnim ljekovitim čimbenicima u Daruvarskim toplicama izvor je mnogobrojnih pozitivnih učinaka na tijelo, ali i bijeg od svakodnevnog stresa, jer su Daruvarske toplice idealan spoj prekrasnog prirodnog ambijenta − stoljetnih parkova, brojnih izvora termalne vode i ljekovitog fanga, uz stručan pristup liječenju.

 | Author: Villa Arcadia - Daruvarske toplice Foto: Villa Arcadia - Daruvarske toplice

Preporuka je da na tretmane dođu oba partnera, a najbolji su rezultati kada se liječenje provodi između dvije mjesečnice. Vrijeme liječenja nije unaprijed određeno, već se definira individualno, no obično traje dva do tri tjedna. Prema potrebi terapija se ponavlja nakon šest mjeseci.

Duga tradicija liječenja neplodnosti u Daruvarskim toplicama

Daruvarske toplice imaju dugu tradiciju liječenja ovog problema fizikalnim i kemijskim djelovanjem termomineralne vode i fanga. Osnovno terapijsko djelovanje termalne vode i mineralnog blata ( fango ) na organizam nastaje zbog fizikalnih osobina, u prvom redu velikog toplinskog kapaciteta i male toplinske provodljivosti. Kemijski učinci imaju važno biološko djelovanje uvjetujući time niz korisnih ljekovitih djelovanja.

 | Author: Pomoć pri umjetnoj oplodnji Foto: Pomoć pri umjetnoj oplodnji

Fizikalno djelovanje kupelji u termalnoj vodi ima termički učinak, dok se kemijsko djelovanje sastoji u djelovanju iona minerala na način da dolazi do hiperemije, smanjenja upale te poboljšanja funkcije jajovoda. Fango ima isti termički učinak kao i kupelji. Kemijski učinak fanga sastoji se u resorpciji tvari koje djeluju na hipofizu, a posredno pozitivno i na ostale žlijezde sa unutarnjim izlučivanjem. Fango također utječe na kronična upalna žarišta – djelovanje je analgetsko, protuupalno i antiedematozno.

Prirodno liječenje - pozitivan uvod u medicinski potpomognutu oplodnju

Ljekovitost termalne vode i mineralnog blata, te provođenje ciljanih terapijskih postupaka u liječenju ginekoloških oboljenja očituje se u:

  • smanjenu upalnih otoka
  • uspostavljanju pravilne hormonalne funkcije
  • poboljšanju prohodnosti jajovoda
  • boljoj funkciji jajnika i maternice.

 | Author: Stresrelax u Daruvarskim toplicama Foto: Stresrelax u Daruvarskim toplicama

Nepravilne, bolne ili preobilne menstruacije kojima je uzrok hormonalni poremećaj u smislu disfunkcije ovarija, također vrlo dobro reagiraju na ovaj vid liječenja (prestanak bolova, redovitost mjesečnice).

Najbolje rezultate u liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama imale su pacijentice kod kojih je zbog kronične upale adneksa bilo nemoguće začeće, zatim nakon mikrokirurških zahvata na tubama te one sa neredovitim menstruacijskim ciklusom ili hormonalnim poremećajem.

Osim prirodne pomoći u liječenju neplodnosti, Daruvarske toplice uspješno provode liječenje sportskih ozljeda, reumatskih bolesti, rehabilitacije nakon operacija, povreda i lomova ekstremiteta.

 | Author: Pomoć pri umjetnoj oplodnji Foto: Pomoć pri umjetnoj oplodnji

Uz stručan tim liječnika specijalista i fizioterapeuta, te suvremenu medicinsku opremu, Daruvarske toplice su već desetljećima vrhunski centar očuvanja zdravlja i idealno mjesto za rehabilitaciju, odmor, opuštanje i povratak tijela u dobru formu!

Za više informacija obrati se na: Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, tel. 043/ 623 623, 623 702, 623 632, www.daruvarske-toplice.hr , E-mail: rezervacije@daruvarske-toplice.hr.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mico

      ....Možda i ima nekaj u toj Daruvarskoj vodi. Ja i supruga smo se godinama liječili od neplodnosti i onda je došao rat. Moja je brigada bila smještena u toplice Lešće kod Generalskog stola. Koristio sam svaku prigodu okupati se u bazenu u tim toplicama. Vani je bila tempreatura -28...a voda prekrasno topla Za neki od vikenda došao sam doma i poseksao se sa suprugom koja je ostala trudna. Bio sam kasnije na pregledu i ustvrdili su mi znatan porast sprematozoida čija je inače brojnost bila mala.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.