Kolumne 13. ožujka 2017.

Tantra čuva spolne organe i potiče duhovno sjedinjenje partnera

Poze za ženski orgazam
Foto: Guliver/Shutterstock Dobar seks nadilazi vaginalni odnos, a da bi postigle orgazam, većini žena je potrebna stimulacija klitorisa
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svako ljudsko biće teži za ljubavlju. Zadovoljni smo kad smo potrebni, kad dajemo i primamo ljubav. Sretni smo kad smo voljeni, a snagu i vitalnost gubimo kad toga nema. Čovjek se upušta u odnose u kojima se nada naći ljubav, ali često doživljava razočaranje.

Nevjerojatno koliko osoba luta svijetom u potrazi za ljubavlju. Nekada su postojali plesnjaci gdje je bilo normalno kad ti se netko sviđa da zaplešeš s tom osobom, razmijeniš pogled, osmijeh, poneku riječ i osjetiš ima li kemije ili nema, te se odlučuješ za sljedeći korak i zbližavanje.

Tehnološki napredak unazadio je prirodni način zbližavanja

Činjenica je da mnogi grade karijere, a zanemaruju svoj emocionalni život. Mnoge osobe tek kad poslovno uspiju odlučuju se pronaći životnog partnera. Tada se pojavljuje tisuću barijera jer osoba je već formirana i točno zna što želi i ne planira se mijenjati niti prilagođavati. Kako je broj mjesta za upoznavanje oskudan, danas je popularno potražiti partnera na društvenim mrežama. Poznajem dosta parova koji su se na taj način upoznali i na kraju ostvarili zajednički život, ljubav i roditeljstvo. Ali, nažalost veći je broj osoba koje su se gotovo razboljele nakon takvih druženja.


Došle su mi tri klijentice emocionalno skrhane nakon propalih veza. Isprva je odnos bio virtualan, pun izazova, uzbuđenja i očekivanja. Nakon upoznavanja pretvorio se u povremena druženja osnažena seksualnim odnosom. Dvije klijentice brzo su shvatile da su njihove ljubavi oženjeni muškarci, a njihov odnos čista avantura.

Seks ili vođenje ljubavi?

Zanimljivo je iskustvo Anite (30), Došla je k meni na tretman bioenergije u stanju teške depresije. Pričala je kako je imala sedam susreta i ispijanja kava, a svaki od tih susreta je ujedno bio i otvoreni poziv na seks. Skoro je odustala od traženja ozbiljne veze i i srodne duše kad se pojavio dečko koji živi u Njemačkoj i dok je odnos bio virtualan bilo je sve savršeno pa čak i prva druženja na fizičkom planu, ali nakon dva mjeseca počela je faza maltretiranja, vrijeđanja i zlostavljanja. Bila je skrhana i povrijeđena. Nakon tretmana podiglo joj se samopouzdanje, vitalnost i shvatila je da kraj jedne veze ne znači kraj života. Krenula je na tečaj salse i upoznala dečka koji se prema njoj ophodio s puno nježnosti i s poštovanje. To je bilo upravo ono što joj je trebalo. Zaključak mojih klijentica je da većina na društvenim mrežama nudi samo seks. Kada bi bili svjesni što je seks, sigurna sam da se mnogi ne bi tako razvratno odnosili prema tom činu. To je razmjena energije, pa je puno primjereniji izraz za taj čin - vođenje ljubavi.

Seks-Partneri_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Mudrost Tantre za uspješan seksualni život

Seks je najosnovnija životna energija i prožima svaku stanicu našeg bića. On je naš izvor, ali ga mnogi koriste kao način dominiranja i eksploatiranja. Živimo u svijetu dvojnosti. Građa svakoga  živog bića, procesi uma i tijela, sve ima muška i ženska obilježja, suprotnosti i zajedničke točke. Božanska je to igra - dijelovi se igraju jedni s drugima u dramatičnoj nekompletnosti, težeći potpunosti.Taj polaritet stvara strahovitu kozmičku silu. Dvojnost je i izvor svih patnja jer je osjećaj nepotpunosti vrlo bolan. Tehnika tantra podučava prepletanje muških i ženskih pozitivnih i negativnih energija s ciljem povratka kozmičkom jedinstvu.


Tantrički učitelji tvrde da se najdublje seksualno iskustvo doživljava, ako uz tjelesnu povezanost postoji i duhovno sjedinjenje, a to se najintenzivnije može postići s voljenom osobom. Tada nema odvojenosti, nema “ja“ odvojenog od "ti", a svijest se preplavljuje osjećajima ljubavi i mira. Vrijeme tada ne postoji, nema prošlosti, ni budućnosti, postoji samo sada. A iz takve slobode nastaje vrlo snažna, duboka ljubav i svjetleće blaženstvo.

 

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

O spolnim organima

Spolni organi predstavljaju najženstveniji dio žene - njenu ženstvenost ili najmuževniji dio muškarca - njegovu muževnost, odnosno vaš muški i ženski princip. Kada se ne osjećate ugodno kao muškarac i žena, kada odbacujete svoju seksualnost ili svoja tijela kao prljava ili grešna, često ćete imati problema sa spolnim organima. Mnogi rastu u obiteljima u kojima su se spolni organi i njihove funkcije nazivale krivim imenima, poput "ono dolje". Tada se stvara osjećaj da su spolni organi prljavi i odbojni i osoba odrasta s osjećajem da nešto nije uredu između njezinih nogu.


Problemi s mjehurom, vaginom, prostatom i penisom spadaju u isto područje i potječu od iskrivljenih stavova o tijelima. Svaki dio tijela i svaka njegova stanica savršena je, prirodna i prekrasna. Spolni organi stvoreni su kao dijelovi tijela, koji pružaju najviše zadovoljstva. Ispunjavajući seksualni život jača imuno sustav, produbljuje odnose i čini otpornijom na stres. Tantričke vježbe i meditacija mogu sačuvati i održati seksualnu moć i do kasnih godina života. Emocionalna povezanost para je ipak najbitnija za upuštanje u tjelesnu bliskost jer se tako osnažuje ljubav i doživljava zadovoljstvo i povezanost. 

Knjiga "Savršeni put do iscjeljenja" može se nabaviti u TISAKmedia centrima, a više informacija o radu Biserke Blašković možete dobiti u Alternativnom centru „Hareom“, Garićgradska 14, Zagreb, 01 30 94 404 i 098 414 749 www.hareom.hr
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      narodna

      Lijepo, nije baš Maithuna tantra, ali puno se može naučiti i ovdje: https://www.shopmybooks.com/BE/en/books?query=liječenje+ljekovitim+zračenjem

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.