Zdravlje Simptomi i pomoć 12. lipnja 2017.

Trebam li se zabrinuti ako su mi dlanovi odjednom stalno znojni?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svi smo nekada iskusili pretjerano znojenje, na razgovoru za posao ili prvom spoju. Hiperhidroza se obično manifestira u području dlanova, pazuha ili stopala, a najčešći su joj okidači stres i tjeskoba.

Dok god primjećuješ pojavu znojenja u trenutcima kada si izložena stresu ili nervozi, riječ je o normalnoj fiziološkoj reakciji i razloga za brigu nema. Ukoliko ti se to događa vrlo često, pokušaj primjenjivati tehnike opuštanja ili meditaciju kako bi se opustila i lakše nosila sa stresnim događajima.

Znakovi i simptomi hipotireoze

Antiperspiranti obično pomažu kod sprečavanja neugodnih mirisa, a ukoliko nisu dovoljno djelotvorni za tvoje potrebe posavjetuj se s dermatologom o pronalasku drugih rješenja.

Mogući uzroci

Ako je preznojavanje praćeno drugim simptomima, može biti riječ o problemima sa štitnjačom (ubrzani puls, povećani apetit), raku (gubitak težine) ili menopauzi (neredovite mjesečnice, nizak libido), prenosi Health.

Što bi noćno znojenje moglo značiti za tvoje zdravlje?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.