Ljepota i relax 07. listopada 2010.

Izliječi akne korneoterapijom

Akne
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U korneoterapiji, novoj metodi anti-ageinga i liječenja kožnih bolesti, koriste se individualne kreme koje imaju strukturu indentičnu strukturi kože, stvorene pomoću nanotehnologije bez iritirajućih emulgatora, konzervansa, parfema, mineralnih ulja i silikona. One sprečavaju isušivanje kože i uklanjaju akne, psorijazu i atopijski dermatitis

"Parfemi su prvi na listi iritirajućih sastojaka u kozmetici, a slijede ih konzervansi. Mineralna ulja i silikoni čine kožu glatkom, ali ometaju njezinu regeneraciju, kao i emulgatori, koji su konvencionalnim kremama nužni za povezivanje vode i masnoće, no isto tako iz kože izvlače prirodnu masnoću i vodu i slabe njezinu zaštitnu barijeru. Ovi sastojci također mogu izazvati alergijske reakcije i pojačati upalne procese u koži", upozorava njemački liječnik i biokemičar dr. Hans Ulrich Jabs  iz Instituta za primjenjenu korneoterapiju, koji je početkom listopada u Zagrebu održao nekoliko stručnih predavanja.

Izgradnja zaštitnog sloja kože

Korneoterapija je novi znanstveni koncept u njezi kože i liječenju kožnih bolesti, kod kojeg se pomoću preparata stvorenih nanotehnologijom obnavlja, to jest ponovno izgrađuje zaštitni sloj kože - Stratum corneum ili rožnati sloj. To je  je gornji sloj kože građen od mrtvih, rožnatih stanica koje su međusobno povezane dvoslojnim lipidima.

Dublje slojeve kože štiti od mikroorganizama, UV zraka i drugih vanjskih utjecaja, ali i od gubitka vlage u koži. Ako je taj zaštitni sloj oštećen, kroz pukotine vlaga izlazi van, a bakterije i virusi ulaze te može doći do pojave atopijskog dermatitisa, akni i drugih problema s kožom.

"Uobičajena dermatološka terapija kremama s kortikosteroidima usmjerena je na dublje slojeve kože, u kojima se na taj način smiruje upala, ali se ne popravljaju oštećenja na zaštitnom sloju. Naprotiv, mogu se i pogoršati", rekao je dr. Jabs te objasnio kako korneoterapija, s druge strane, najprije liječi i popravlja zaštitni sloj kože, a zatim uklanja upalne procese u njenim dubljim slojevima.

Da bi neka krema mogla tako djelovati, istaknuo je, ona mora imati molekularnu strukturu što sličiniju strukturi same kože. Takve su kreme Dermaviduals s DMS osnovom, gdje DMS znači Derma Membrane Structure, to jest struktura nalik kožnoj membrani. One, kao i zaštitni sloj kože, sadrže ceramide, masne kiseline, kolesterol, trigliceride, skvalen, kolesterol-sulfat i fosfolipide.

Te su komponente u kremama podrijetlom iz biljnih izvora - palminog i maslinovog ulja, sojinog lecitina, kvasca i karite maslaca, a zahvaljujući posebnoj tehnologiji proizvodnje, kreme ne sadrže emulgatore, konzervanse, parfeme, slikone i mineralna ulja.

Koja je tvoja krema?

Uz bazne kreme za različite tipove kože, linija Dermaviduals sastoji se od 50-ak aktivnih supsatnci, kao što su vitamini C i E, koenzim Q10, ulje avokada, aloe vera, hamamelis i ekstrakt tamjana.

Posebna sredstva transporta - liposomi i nanopartikli - u kojima su aktivne tvrati inkapsulirane, ugrađuju se u zaštitni sloj kože i omogućuju njihovo prodiranje u dublje slojeve. Inače bi te tvari ostale na površini, budući da zaštitni sloj kožu štiti i od kozmetike, jednako kao od drugih vanjskih utjecaja. Vitamin C, na primjer, koji je hidrofilna tvar, inače ne može prodrijeti kroz lipidni sloj kože, a ako ostane na površini, oksidira i stvara hiperpigmentacije. Inkapsuliran u liposome ipak ulazi u kožu.

Dermaviduals kozmetika je posebna i po tome što se bazne kreme i aktivne tvari mogu kombinirati da bi se za svaku osobu napravila individualna krema s točno onakvim djelovanjem koje je njezinoj koži potrebno.

Tako se uspješno liječe neurodermitis, atopijski dermatitis, psorijaza, akne, rozaceja i druge kožne bolesti, a odgovarajuće kreme mogu se koristiti i za njegu osjetljive i problematične, ali i zdrave kože, kao zaštita, prevencija ili anti-ageing.

Objektivna dijagnostika kože

Kako bi se moglo odrediti koji su preparati kome potrebni, važan dio korneoterapije je analiza i dijagnostika kože pomoću posebnih aparata. Viša savjetnica za korneoterapiju Mira Rogić, koja u svom Euro Estetic Centru ovu metodu primjenjuje već pet godina, ističe kako procjena koja se temelji samo na vizualizaciji kozmetologa, dermatologa ili farmaceuta nije dovoljno objektivna i vjerodostojna pa cjelokupnju terapiju ili njegu može odvesti u krivom smjeru.

Tek nakon objektivne znanstvene dijagnostike provodi se terapija, koja se sastoji od tretmana u salonu te od svakodnevne njege kože odgovarajućim proizvodima, koji se koriste redoslijedom i intenzitetom kojeg odredi stručna osoba, korneoterapeut. Napredak se prati istim onim dijagnostičkim uređajima, a rezultati svakog pregleda ostaju pohranjeni u kompjuterskom programu, kako bi se kasnije mogli uspoređivati.

Više info: Euro Estetic Cenatr, Hotel "Dubrovnik", 7. kat, 0981885585

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      REZIKA

      Nikada nisam imala problema sa aknama i minteserima, ali unazad godinu dana lice mi je užasno, uglavnom imam nekakve skroz sitne potkožne akne i grozno me živciraju. mislim da je sve to povezano sa neadekvatnim načinom života, neredovito se hranim, a da o nekvalitetnoj hrani koju konzumiram da i ne spominjem...i uzasno stresno živim i jako ubrzano...glupi suvremeni život, mrzim ga

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.