Hrana 11. listopada 2010.

Recept tjedna: juha od hokaido bundeve

Hokaido_Juha
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao je novi recept tjedna!  Marta Pribanić iz Zagreba nam je poslala recept za juhu od hokaido bundeve i postala nova pobjednica natječaja 'Recept tjedna'. Marta će kao nagradu dobiti Gorenje elektronsku kuhinjsku vagu Ultra Slim te besplatnu izdradu fotoknjige

Sastojci za 6 osoba:

  • 2 hokaido bundeve
  • 2 krumpira
  • 2 luka
  • 1,5 l vode
  • malo soli
  • malo papra
  • malo peršina

Priprema:

  1. Operi hokaido bundeve te ih očisti od koštica i nareži na kockice. Koru nije potrebno guliti.
  2. Oguli krumpir i nareži ga na kockice.
  3. Luk koji je prethodno očišćen i nasjeckan, stavi na vruće ulje te ga prodinstaj.
  4. Nakon šte se luk zažutio, dodaj nasjeckanu bundevu i krumpir, te podlij vodom dok voda ne prekrije povrće.
  5. Kuhaj na srednjoj vatri dok se bundeva ne počne lako drobiti pod kuhačom.
  6. Vruću juhu stavi u blender ili juhu smiksaj štapnim mikserom. Ukoliko bude gusta, slobodno dodaj vode po želji.
  7. Pri kraju dodaj soli, papra i peršina po ukusu.

Serviraj vruću uz očišćene koštice bundeve ili kockice suhog kruha. Juha je toliko dobra i nepotrebno ju je kvariti sa dodavanjem vegete ili povrtne kocke.

Naša čitateljica Marta Pribanić ušla je u izbor za top-kuharicu sezone. Akcija traje i dalje, tako da još uvijek imaš priliku uključiti se i pokazati nam svoje kulinarsko umijeće pa i osvojiti vrijedne nagrade!

Recept tjedna bira stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr, a autorica recepta tjedna kao nagradu dobiva Gorenje elektronsku kuhinjsku vagu Ultra Slim, dar Gorenja (pogledaj ju u Zdravom izlogu!) i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke. Također, sve sudionice koje pošalju recept imaju pravo na 30 posto popusta pri naručivanju fotoknjige.

Klikni i saznaj kako sudjelovati u izboru za recept tjedna i kuharicu jeseni.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      sagare22

      Upravo mi je sestra mail-om javila da je isprobala ovaj recept, i to sljedećim riječima: "kako je dobra ona supa od Hokaido buča...mljac mljac" Marta bravo, čestitam. Veselim se novim receptima :)

    • Default avatar -
      chief

      čudim se da žiri nije inzistirao na vrsti masnoće (ulja) na kojem se dinsta luk. To je jako važno kod ovog recepta, a najukusnije se pokazao prvoklasni maslac ! Krumpir nije neophodan. ako treba zgusnuti juhu doda se agar-agar.

    • Default avatar -
      Aquarela

      mmmm.. ovo izgleda prefino...

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.