Ljepota i relax 14. listopada 2010.

Kako se trajno riješiti podočnjaka?

Podocnjaci_Oci1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tamne podočnjake možeš prikriti korektorom za nijansu ili dvije svijetlijim od pudera za lice. No promjenom nekih navika te prirodnim preparatima za njegu kože oko očiju i oblozima za oči od vidca, zelenog ili crnog čaja, kolutove oko očiju možeš sasvim ukloniti

Najčešći uzroci tamnih podočnjaka su prijevremeno strarenje kože, alergije, nasljedni faktori, nedostatak sna, nedostatak pojedninih vitamina i minerala (npr. željeza, vitamina B12, vitamina K te antioksidansa poput vitamina A, C i E), pušenje, dehidracija ili pretjerano zadržavanje tekućine kod pojedinih oboljenja.

Ukloni podočnjake kvalitetnom prehranom i spavanjem

Ukoliko su tamni podočnjaci vezani uz neki zdravstveni problem (problemi sa srcem, štitnjačom, bubrezima ili jetrom) svakako je potrebno kontaktirati liječnika, a ukoliko smatraš da je uzrok tvojih podočnjaka nešto drugo, tada podočnjake možeš ublažiti ili potpuno ukloniti:

  • uravnoteženom i kvalitetnom prehranom (bitno je da namirnice budu cjelovite i da su ekološki uzgojene) - na taj ćeš način svom tjelu osigurati dovoljne količine minerala, vitamina, esencijalnih masnih kiselina i antioksidansa potrebnih za očuvanje zdravlja tijela pa tako i kože
  • ako piješ dovoljne količine vode i izbjegavaš preslanu i prezačinjenu hranu
  • ako spavaš barem osam sati dnevno - bilo bi dobro da na spavanje ideš između 10 i 11 sati navečer
  • ako redovito njeguješ kožu kvalitetnim preparatima za njegu područja oko očiju koji će spriječiti prijevremeno starenje kože - bilo bi poželjno da su to preparati prirodne kozmetike koji ne sadrže nikakve sintetske dodatke (sintetski mirisi, konzervansi i boje) koji bi mogli imati kontra učinak. Takvi preparati obično sadrže visoko vrijedna bazna ulja poput ulja koštica marelice, ulja slatkog badema, jojobinog ulja, mandinga, ulja vučjeg trna, ulja sjemenki nara i druga
  • izbjegavaj pretjerano sunčanje jer ono može oslabiti kožu oko očiju i izazvati njeno prijevremeno starenje (zaštiti osjetljivu kožu oko očiju nošenjem naočala te korištenjem preparata sa zaštitnim faktorom)
  • upotrebom obloga za oči - neke kozmetičke kuće u svojoj ponudi imaju odlične obloge za oči na bazi ljekovitog bilja poput onih s biljkom vidac te zelenim ili crnim čajem, no možeš ih napraviti i kod kuće koristeći čajeve od navedenih biljaka (u tom slučaju koristi ohlađeni čaj)
  • prestankom pušenja

Izbor korektora i pudera

Dok ne riješiš svoj problem primjenjujući gore navedene smjernice preporučuje se da na područje oko očiju nanosiš korektor koji je za 1-2 nijanse svjetliji nego što je tvoj puder za lice (puder bi također trebao biti malo svjetliji od kože lica - testiraj ga na vratu).

Upotrebom svjetlije nijanse tekućeg pudera te odgovarajuće nijanse korektora, lice će izgledati svežije, mlađe i ljepše.

Prilikom izbora tekućeg pudera, pudera u prahu/kamenu ili korektora svakako posebnu pažnju posveti kvaliteti tih proizvoda - biraj one proizvode koji ne sadrže sintetske sastojke te one koji sadrže mineralne pigmente te dragocjena biljna ulja i ekstrakte koji će njegovati kožu i omogućiti joj da nesmetano diše te bez problema obavlja sve svoje funkcije.

Savjetnica za prirodnu kozmetiku iz Biovege Dragana Klarić može ti dati savjet i za rješavanje nekog tvog problema!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.