Ljepota i relax 11. studenoga 2010.

Gimnastika lica skida bore

Seka_
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako samo 15 minuta dnevno odvojiš za jednostavnu gimnastiku lica, možeš zaustaviti proces starenja i smanjiti pojavu bora. Kako zadržati ili vratiti mladolik izgled na potpuno prirodan način u ekskluzivnom intevjuu otkriva Seka Zebić, autorica knjige 'Kako zaustaviti starenje'

Povodom posebnog izdanja njezine knjige 'Kako zaustaviti starenje' koja se od sada može kupiti na svim kioscima za samo 49,90 kuna, autorica mr. ph. Seka Zebić objašnjava zašto ne odobrava botox, te daje savjete za prirodne metode pomlađivanja za žene svih dobi.

Estetski zahvati su postali pomodarstvo

'Knjiga 'Kako zaustaviti starenje je bila vrlo tražena, ali nisu sve knjižare imale knjigu ili je postojalo samo nekoliko primjeraka u knjižari pa je bilo vrlo teško doći do nje. Željela sam da knjiga postane dostupnija široj publici, a posebno mlađoj generaciji za koju sam primjetila kako se sve više služi internetom gdje nalazi svakakve informacije i tako se sve češće odlučuju na razne zahvate i operacije koje su danas postale pomodarstvo.

'Smatram kako je mladim ljudima potreban jedan normalan, prirodan pristup starenju koji uključuje njegu tijela i duha, pravilnu prehranu, te redovitu gimnastiku lica i tijela', objašnjava mr. ph. Seka Zebić.

Stav o botoxu

'Protiv sam agresivnih metoda, od medikamenata do različitih aplikacija. Kada se radi neki zahvat ili operacija, tu se uvijek treba misliti na kontraindikacije. Ja sam osobno protiv botoxa jer smatram kako on narušava prirodnu ravnotežu. Botox ne hrani našu kožu i ako ga se prestane uzimati koža izgleda lošije, jer se tretman svakih nekoliko mjeseci mora ponavljati'.

'Jako mi je žao kad čujem da sve više mladih (od 25 do 30) idu na botox i što liječnici i druge stručne osobe gledaju materijalnu stranu i svoj profit, a ne savjetuju mladima da im zapravo botox ne treba'.

'Prirodan pristup njezi kože dati će dugoročne rezultate, što mogu potvrditi i vlastitim izgledom', kaže Seka Zebić.

Preporuke prema dobi

Žene od 25 do 30 godina

Žene u ovoj dobi bi trebale što dulje zadržati volumen i muskulaturu svog lica. Zato trebaju vježbati s mišićima lica 15 do 20 minuta 1x tjedno.

Žene od 30 do 50 godina

Lice u srednjoj dobi već lagano gubi mišićnu masu. Da bi je učvrstili trebali bi vježbati po 15 minuta dva do tri puta tjedno i odlaziti na tretmane s enzimima i hijaluronskom kiselinom ako je to potrebno jer će gimnastika u kombinaciji s tretmanima održati gustoću, čvrstoću, elastičnost i debljinu kože i smanjiti stvaranje bora.

Žene iznad 50 godina

Tada se događaju promjene na licu zbog dehidracije kože i gubljenja mišićne mase. Seka Zebić preporučuje vježbanje svaki dan po 15 minuta kako bi se zaustavio daljnji proces starenja.

Pomoću gimnastike lica za nekoliko mjeseci ćeš početi primjećivati pozitivne promjene na svom licu, kaže Seka Zebić.

'Upornost donosi najveću nagradu za sve u životu, pa tako i za dobar izgled', poručuje autorica knjige 'Kako zaustaviti starenje'.

Vježbe za gimnastiku lica i tijela možeš pronaći u našoj čitaonicu gdje možeš prolistati knjigu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mmarko73

      Prije mnogo godina,jedna beogradska kozmeticarka,pokazala je vjezbe za lice,koje smanjuju podbratak.Vrlo je ucinkovito.Napuhne se lice zrakom najvise sto se moze,pa se polako ispusta zrak.Cim vidim da se podrbratak malo stvara,to vjezbam nekoliko puta dnevno,po nekoliko dana.Super.Imam uskoro 69 godina i djeluje jos uvijek.Bora nemam vise od zene 30 g mlade,srdacan pozdrav, Emilija

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.