Hrana 16. studenoga 2010.

Alka se natječe za kuharicu jeseni

Pozgaj07_Maj_151110
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Recept za nadjeveni krumpir Alke Miščević-Požgaj postao je recept tjedna po izboru stručnog žirija portala zadravakrava.hr i gastro.hr i Alki donio vrijedne nagrade: Zvijezda poklon paket i besplatnu izradu fotoknjige, kao i sudjelovanje u izboru za top kuharicu jeseni

Autorica recepta za nadjeveni krumpir je 47-godišnja Varaždinka Alka Miščević-Požgaj.

"Zajedno sam sa svojim suprugom 25 lijepih godina i imam dvoje djece. Sin ima 21 godinu i student  je 3. godine Pravog  fakulteta u Zagrebu, a  kćer ima  10 godina i ove  je  jeseni  krenula u 4. razred osnovne škole. Otkada smo suprug i ja otvorili privatnu firmu imam puno više slobodnog vremena. Mogu reći da  mi je prije kuhanje bilo svakodnevna obaveza, ali unatrag 10-tak godina baš uživam u kuhanju i otkrivanju novih kombinacija boja, mirisa i okusa!", ukratko se predstavila Alka.

Slobodno vrijeme najviše voli provoditi sa svojom djecom, u šetnji sa kućnim ljubimcem, a u zadnje dvije godine društvo joj pravi i fotoaparat:

"Od potpunog laika postala sam potpuni fanatik fotografije! Baš uživam u tome! Volim se družiti na svojim omiljenim internetskim stranicama, volim razmjenjivati recepte, a posebno me veseli kad naizgled nespojivo spojim u jednu potpuno novu, izvanrednu kombinaciju."

Alka kaže da kuha od malih nogu, i to uvijek kuham u skladu s godišnjim dobima. Zadovoljna je jer njezini ukućani svaki dan jedu sve svježe i netom kupljeno na tržnici od provjerenih bakica. Veseli ju kad na licima svojih najdražih vidi da su zadovoljni, a najsretnija je kada su tanjuri na kraju obroka potpuno prazni.

Jesen je moje doba!

"Volim kuhati ljeti kada se na našem stolu najčešće nađu ribe, dagnje, lignje i ostali plodovi mora, kada ima obilje svježeg špinata, blitve i kada možemo uživati  u svježem  voću, ubranom u našem voćnjaku. Ima li većeg zadovoljstva nego gledati svoje dijete kako ubire svježe trešnje, još okupane rosom?

Ali nekako od svih godišnjih doba jesen je moje doba! Volim ga  zbog obilja plodova koje obožavam zatočiti u staklenke! Sve moje prijateljice znaju za moju strast prema zimnici i baš zato u jesen uživam! Mojom se kuhinjom tada širi miris domaćeg ajvara, pekmeza od šljiva pečenog u pećnici, sušenih rajčica u maslinovu ulja, kiselih krastavaca, paprika..."

Alka kaže kako je posebno sretna kad od prijateljica dobije neki novi, dobar recept i kad se on udomaći u njezinoj kuhinji. Tako je ove jeseni prvi put radila pekmez od bistrog jabučnog soka, koji je jednako oduševio i nju i sve oko nje.

"Predivan je to osjećaj kada uđem u smočnicu i tamo na stalažama vidim poslagane staklenke predivnih boja, mirisa i okusa i znam da sam to ja sama napravila. Veseli me spoznaja da će moja obitelj i prijatelji  tijekom duge i hladne zime moći uživati u mirisima i okusima jeseni", kaže Alka, nova natjecateljica za titulu top kuharice jeseni.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.