Stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao je novi recept tjedna! Recept za pureće medaljone s njokima poslao nam je Josip Marić, koji je tako postao prvi muški kuhar tjedna u akciji "Kuhaj u ritmu zime" i ušao u izbor za top kuhara sezone
Josip kao nagradu za recept tjedna od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"
Sastojci za 4 osobe:
- 75 dkg purećih medaljona
- 1 krem juha od gljiva
- 50 dkg luka
- 1 režanj češnjaka
- mix gljiva (bukovače, lisičarke, vrganji, šampinjoni) 40 dkg
- maslinovo ulje
- maslac 20 g
- vino bijelo 1,5 dl
- provansalsko bilje (origano, bosiljak, kopar...)
Priprema:
- Meso mariniramo u maslinovom ulju i provansalskom bilju.
- Stavimo kuhati krem juhu od gljiva.
- Luk nasjeckamo i stavimo pirjati na maslinovo ulje i maslac.
- Gljive nasjeckamo i stavimo pirjati na luk. Zalijemo vinom.
- Kad se juha skuha, prelijemo je po pirjanoj smjesi od gljiva i kuhamo još 5 minuta.
- Meso pečemo na maslinovom ulju i maslacu.
- Poslužimo uz njoke.