Hrana 24. siječnja 2011.

Pikantna piletina s maslinama

Piletina1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U akciji ''Kuhaj u ritmu zime'' ovotjedna pobjednica je Snježana iz Gline, koja je svoju pikantnu piletinu s maslinama pripremila u vrećici za pečenje i sa začinima Maggi Sočno iz pećnice. Isprobaj njezin recept, a ako želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, i ti nam pošalji svoj originalni zdravi zimski recept i fotografiju gotovog jela

Kuharica tjedna Snježana Lipak za nagradu od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"

Sastojci

  • 1 pile
  • chili u prahu
  • začini Maggi sočno iz pećnice s paprikom
  • zelene masline
  • 1 žlica brašna

Priprema

  1. Pile izrezati na komade. Natrljati ga Maggi začinima i chilijem u prahu.
  2. Marinirane komade piletine posložiti u Maggi vrećicu za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 C. Peći oko sat vremena.
  3. Kad se piletina ispeče, u umak od pečenja dodati žlicu glatkog brašna razmućenog s malo vode te masline.
  4. Umak kratko prokuhati na štednjaku, te ga preliti preko pečene piletine.
  5. Kao prilog možeš servirati rižu s crvenim grahom.
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Valkira
      Valkira

      Pitanje je apsolutno na mjestu. Ne bih se baš složila sa odgovorom; tako su nam "sigurne" i plastične boce pune raznih tekućina (od octeva, gaziranih napitaka ...) po policama dućana?! Kako god tko hoće, ali ja sigurno neću peći u nikakvoj vrečici. Kao što ne koristim kozmetiku sa istih polica niti sredstva za čišćenje. Uostalom, postoje puno bolji i prirodniji načini za sprečavanje isparavanja vlage prilikom pečenja.

    • Avatar Zdrava__Krava
      Zdrava__Krava

      Draga teaich, vrećica je provjerena i sigurna, a prednost je da se piletina peče u vlastitom soku bez ulja. Začini u vrećici se bolje prožmu s mesom i piletina tako dobije bogatiji okus.

    • Avatar teaich
      teaich

      kakvog je sastava ova vrecica? izlagati vrecicu 200 °C (u kojoj se sprema hrana) koju cijelo vrijeme oplakuje masnoća i voda iz hrane (nema što se ne otopi - polarno, nepolarno) ovo mi se ne cini bas zdravo? zdravakrava? recite nesto, ako sam u krivu

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.