Hrana 07. veljače 2011.

Osvježenje od krastavca i jabuke

Krastavci_Sok
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izraz 'hladan kao krastavac' postoji s razlogom. U nekima od najtoplijih zemalja svijeta možeš pronaći ovo prekrasno povrće kako se kupa u gorućem popodnevnom suncu. Donosimo ti recept za osvježavajući sok od krastavca i jabuke koji će ti osigurati lijep ten i pravilan tonus mišića, te pospješiti izbacivanje štetnih tvari iz organizma

Unatoč vrućini, krastavci ostaju hladni na dodir te, jednako kao lubenica i celer, imaju sposobnost održavati temperaturu organizma rashlađivanjem iznutra. Sada ti je jasno zašto je krastavac glavni sastojak ovog H2O osvježenja.

  • ½ litre mineralne vode
  • ¼ krastavca
  • ½ jabuke (zlatni delišes)

U sokovniku napravi sok od krastavca i jabuke te dodaj mineralnu vodu. Ako želiš da sok potraje neko vrijeme, samo dodaj jedan stisak soka od limuna.

Što sok sadrži?

Vitamine C i K, B1, B2, B3, B5, B6, folnu kiselinu, kalij, fosfor, kalcij, magnezij, željezo, cink, selen, beta-karoten, elagičnu kiselinu i prirodne šećere.

Kako će sok utjecati na mene?

Ovo H2O osvježenje pomaže održati zdravlje kože, njezinu elastičnost i hidrataciju osiguravajući ti tako lijepi ten. Pomaže održavati pravilan tonus mišića i održava zdravlje zuba i desni, a predstavlja i odličan diuretik pospješujući tako izbacivanje štetnih tvari iz organizma.

Antioksidansi (kafeinska kiselina u krastavcu) koji se nalaze u ovom soku pomažu rad imunološkog sustava, imaju protuupalno (u kombinaciji s vitaminom C djeluju smirujuće i odgovorni su za osjećaj hladnoće) i antitumorsko djelovanje. Osim toga vitamini B skupine kojih ima u ovom soku pozitivno djeluju na rad živčanog sustava.

Nije loše za sočnu vodu, zar ne?

Više info: www.mercator.hr

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Medonjinamama

      Nemam sokovnik, može li se napraviti nakoji drugi način?

    • Avatar Zdrava__Krava
      Zdrava__Krava

      Ipak ide svježi krastavac ;)

    • Avatar bernardakozic11
      bernardakozic11

      svida mi se ovaj sok isprobala bih ga...ali.... jel idu kiseli krastavci ili obicni...pretpostavljam obicni,ali radije ja pitam .. :)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.