Hrana 11. veljače 2011.

Popajeva snaga

Zeleni_Sok450X300_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svježe iscijeđeni sok jabuke, ananasa, špinata i limuna u trenutku će ti vratiti snagu. Voljet će ga i djeca, jer će ih svojom zelenom bojom svježeg špinata podsjetiti na Popaja, a zahvaljujući voću bit će ukusan, sladak i pitak

Sastojci:

  • 1 puna ruka svježeg špinata
  • ¼ svježeg oguljenog ananasa
  • 1 jabuka
  • 1 kriška oguljenog limuna
  • led

Priprema:

Stavi u sokovnik prvo jabuku, špinat, ananas i na kraju limun. Ulij u čašu s ledom.

Što sok sadrži?

Vitamine B1, B2, B3, B6, folnu kiselinu, vitamine A, C i E, željezo, magnezij, mangan, kalij, kalcij, cink, bioflavonide i prirodne šećere.

Kako će utjecati na najmlađe?

Pomaže održati kožu, oči i mišiće zdravima. Dobar je za imunitet, odličan za zdravlje krvožilnog sustava i rad mozga.

Špinat je dobro poznat po velikoj količini željeza koju sadrži, a špinat u obliku svježeg soka, za razliku od kuhanoga, ne gubi ništa od svoje nutritivne vrijednosti.

I ananas je bogat željezom, a kako je sve puno i folne kiseline iskorištenje željeza je odlično, pa je ovo prava Popajeva snaga za najmlađe!

Banane su veliki izvor energije i brzo vraćaju snagu, pa su i jedno od omiljenih voća sportaša.

Kada banani dodaš jabuku, dobiješ upotpunjeni učinak jer su jabuke odličan izvor prehrambenih vlakana (koji su neophodni za normalni rad probavnog sustava), organskih kiselina (koje održavaju zdravlje zubi i usne šupljine) i vitamina A i C.

Borovnice su izvor antocijana, antioksidanasa koji su odgovorni i za njihovu plavu boju, a imaju utjecaj na smanjenje rizika oboljenja od raka.

Više info: www.mercator.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.