Hrana 17. veljače 2011.

Prirodni proteinski shake

Banana.450X300_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prirodni proteinski shake ima potpuno prirodne i zdrave sastojke, prepune vitamina, minerala i prehrambenih vlakana. Banana će ti brzo vratiti energiju, a vlakna iz jabuke omogućiti normalan rad probavnog sustava

Sastojci:

  • 2 jabuke (zlatni delišes)
  • 1 šaka borovnica (po mogućnosti svježih, ali mogu i smrznute)
  • ½ banane
  • 1 šaka smrvljenog leda

Iscijedi sok od jabuke u sokovniku. Stavi bananu, borovnice i led zajedno sa sokom od jabuke u posudu za miješanje (blender). Izmiješaj, ulij u čašu i uživaj!

Kako će sok utjecati na mene?

Banana ima 4 puta više proteina, 2 puta više ugljikohidrata, 3 puta više fosfora, 5 puta više vitamina A od jabuke. Banane su veliki izvor energije i brzo vraćaju snagu, pa su i jedno od omiljenih voća sportaša.

Kada banani dodaš jabuku dobiješ upotpunjeni učinak jer su jabuke odličan izvor prehrambenih vlakana (koji su neophodni za normalni rad probavnog sustava), organskih kiselina (koje održavaju zdravlje zubi i usne šupljine) i vitamina A i C.

Borovnice su izvor antocijana, antioksidanasa koji su odgovorni i za njihovu plavu boju, a imaju utjecaj na smanjenje rizika oboljenja od raka.

Više info: www.mercator.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.