Ljepota i relax 20. svibnja 2011.

Opusti se uz kadulju s Lošinja!

Kadulja3
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kupka s kaduljom preporuča se svima koji imaju problematičnu kožu sklonu upalama, a piling i masaža s eteričnim uljem kadulje vraća mladenački izgled koži i uravnotežuje tvoju žensku energiju. Istražili smo wellness tretmane s kaduljom u spa&wellnessu hotela Aurora u Malom Lošinju

Kadulja, kopriva i koromač obilježavaju miomirisni svibanj na Lošinju. Sve tri su izuzetno cijenjene u gastronomiji te se koriste kod pripreme autohtonih jela, dok se kadulji, svetoj biljci, pripisuju čudotvorne ljekovite moći. Iz tog razloga, kadulja je glavni sastojak svibanjskog wellnessa autohtonim ljekovitim i aromatičnim biljem u [comfort zone] spa & wellnessu hotela Aurora u Malom Lošinju.

Kadulja - biljka namijenjena ženskoj ljepoti

Blagotvorno djelovanje kadulje, čije podrijetlo je Dalmacija, može se pronaći u drevnoj prošlosti. Zapisi govore kako je kadulja u vrijeme egipatskih faraona bila glavni sastojak smjese za balzamiranje. U Srednjem vijeku kadulju su koristili kao jedan od sastojaka ljubavnog napitka, uz rutu i ružu. Tijekom godina pridavani su joj razni epiteti, ali ipak se smatra kako je kadulja biljka koja je zbog svog estrogenskog tipa simbol ženskog principa.

U [comfort zone] spa & wellnessu Aurora svibanj je posebno namijenjen ženskoj ljepoti, a tretmani kaduljom počinju opuštajućim čajem od lošinjske kadulje. Blagi, aromatični okus čaja osvježit će te, dezinficirati usnu šupljinu i ždrijelo, ojačati zubno meso te ostaviti mirisan dah.

Kupka za problematičnu kožu

Kupka s kaduljinim lišćem smirit će nadraženu kožu, vratiti joj blistavi sjaj i elastičnost. Ovakve blage kupke izuzetno su ljekovite i za problematičnu kožu sklonu mašćenju, gnojnim uplama, čirevima ili gljivičnim oboljenjima.

Eterično ulje kadulje pomiješano s autohtonim maslinovim uljem i solju daje nježan piling koji će ti vratiti energiju, a ujedno kožu ostaviti ugodno mirisnom, mekom na dodir i revitaliziranom. Nakon toga možeš se potpuno opustiti u masaži s kaduljom koja, osim što će svojim jakim antioksidativnim djelovanjem koži tvog lica i tijela vratiti mladenački izgled, jednako tako će ti pomoći da uravnotežiš svoju žensku energiju.

Provjeri zašto je otok Lošinj savršeno mjesto za zdrav i aktivan odmor cijele obitelji u svako doba godine...

Ženska energija

Smatra se kako kadulja ima izuzetno djelovanje upravo na žene, te se zbog toga i naziva ženskim uljem, a djeluje na uravnoteženje menstrualnog ciklusa, otklanjanje PMS simptoma, kao i simptoma menopauze, te pomaže kod infekcija (poput HPV-a) i neplodnosti.

Blage masaže protiv celulita

Kadulja također pozitivno djeluje na cirkulaciju pa se preporuča za blage masaže protiv celulita, a povrh toga ima i blago dijuretičko djelovanje.

Miris kadulje (kao i umjerena konzumacija čaja) blagotvorno djeluje na probavu, suzbija glad, a eterično ulje kadulje stimulira limfu – stoga se preporuča za programe mršavljenja.

Rezerviraj odmor u hotelu Aurora i uživaj u jednom od najljepših mjeseci na Lošinju. Ugodne šetnje uz šum i miris mora, borovine i rascvjetane kadulje, napunit će te čistom, prirodnom energijom.

Posebno ženama preporučuje se da posvete svibanj sebi i svojoj ljepoti, sinergiji s blagodatima kadulje i uspostavi osobne ravnoteže.

Opusti se u oazi miomirisa, [comfort zone] spa & wellnessu Aurora, gdje će ti osigurati jedinstveno iskustvo zdravlja i ljepote. Posjeti Lošinj, otok vitalnost.

Više informacija o posebnim ponudama u hotelu Aurora za svibanj potraži na www.losinj-hotels.com.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.