Ljepota i relax 02. lipnja 2011.

Celulit u 20-ima Lana uklanja treningom

Lana_Jurcevic
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od kad redovito vježbam, tonus mišića mi je kakav treba biti, pijem dosta tekućine i automatski se celulit smanjuje, kaže Lana Jurčević, koja sa svojih 26 godina nema potrebe za dodatnim anticelulitnim tretmanima. Inače su, uz vježbanje, u 20-ima korisne ručne anticelulitne masaže i limfna drenaža

Kad smo ju upitali ima li i ona celulit, 26-godišnja pjevačica Lana Jurčević odgovorila je kako je vrlo je malo onih sretnica koje ga nemaju, ako takvih opće ima.

"Imaju ga bebe, pa kako ga ne bismo imale i mi? Vrijeme se promijenilo, živi se brže, puno je više stresa, zbog brzine života manje pazimo na prehranu, unos tekućine i strašno puno ljudi se ne bavi nikakvom rekreacijom."

Glavnim uzrokom nastanka celulita smatra genetiku, ali ne umanjuje ni utjecaj načina života, a otkrila nam je i što sama poduzima u borbi protiv celulita:

"Otkako sam otvorila svoju plesnu školu La' studio na Velesajmu, kontinuirano sam počela trenirati i više ne mogu bez toga. Tako smo na samom početku uveli i neke grupne fitness programe, kao što je zumba, a na jesen pripremamo jedan program koji je doslovno "umri muški" trening.

Vidim rezultate i na sebi i na drugim ženama. Kad ulažeš vrijeme i trud u to, osvijestiš i prehranu i način života, a sve to zajedno donosi rezultate. Tonus mišića mi je kakav treba biti, pijem dosta tekućine i automatski se celulit smanjuje. Zato trenutno nemam potrebe za nekim dodatnim tretmanima."

Preporuka kozmetičarke: vježbanje i anticelulitne ručne masaže

Žanu Barjaktarević, kozmetičarku i vlasnicu kozmetičkog centra Lora pitali smo koji se tretmani i masaže protiv celulita preporučuju u 20-ima.

"S obzirom da je u 20-ima tkivo još uvijek zdravo, ne bi trebalo biti velikih problema s celulitom. Ako se pojavi, celulit se obično u 20-ima vidi samo na bedrima i guzi.

Važno je piti dosta tekućine, litru i pol do dvije litre dnevno, što više vježbati i kretati se, npr. rolati se, voziti bicikl ili redovito ići u fitness centar.

Treba pripaziti da ne dođe do velikih odstupanja u tjelesnoj težini kako ne bi došlo do rastezanja kože, te pojave strija i celulita.

Pred ljeto preporučam napraviti desetak anticelulitnih ručnih masaža, a ako je osoba sklona zadržavanju vode onda preporučam paket ručnih limfnih drenaža", kaže Žana Barjaktarević.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.