Dijeta 03. lipnja 2011.

Petrine kočnice u mršavljenju

Petra-Priroda
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U razgovorima sa Petrom, sportski psiholog Igor Čerenšek primijetio je kako je ona izrazito motivirana i želi smršavjeti iz pravih razloga. Jedina prepreka joj je samokritičnost, koja može biti motivacija, ali može dovesti i do pada samopouzdanja

Život podređen težini

Sportski psiholog Igor Čerenšek putem Skype-a redovito se čuje s Petrom, a savjetima i razgovorom pomaže joj na njenom putu u akciji "Mršavimo zajedno". Kaže kako spominjanje kilograma Petri pada vrlo teško i ona to želi promijeniti.

‘Petra je svjesna svog očitog problema sa kilogramima, ali i zdravstvenog rizika koje one nose. Iako ne dozvoljava da ju težina koči u životu, kroz naše razgovore je priznala kako malo pomalo svoj život, stil odijevanja i mnogo drugih stvari mora prilagoditi svojim kilama’, govori Igor. 

Iako je Petra povremeno orijentirana i na to što drugi misle i kako ju gledaju, glavni pokretač ipak joj je vlastito zdravlje.

‘Trening joj je najsvjetlija točka programa, a trenericu doživljava iznimno pozitivno i inspirirajući. Ona doista uživa u vježbanju i posvetila je svoje vrijeme programu koji doživljava vrlo pozitivno i iskreno.

Petra je sretna što sudjeluje u ovoj akciji, što se mora odraziti i na njeno raspoloženje, usmjerenost i uspješnost’, komentira Igor Čerenšek Petrinu predanost programu "Mršavimo zajedno".

Kritična, ali i objektivna

‘Kroz razgovore smo zaključili da jedina Petrina kočnica u životu može biti njezina samokritičnost koja joj služi kao motivator, ali može dovesti do pada samopouzdanja, povećanja nezadovoljstva, anksioznosti i naravno, problema sa motivacijom’, dodaje Igor.

S Petrom se dogovorio da će i dalje biti kritična ali i objektivna prema sebi, te će tu svoju karakteristiku pokušati malo bolje dozirati kako bi bila opuštenija i usmjerena na to što radi, a ne samo na konačan ishod.

Kao stari znanci

Petra kaže kako su joj razgovori s Igorom brzo postali draži dio projekta "Mršavimo zajedno".

‘Nikad nisam niti pomišljala da ću s nekom osobom koju ne poznajem i s kojom nisam bila u kontaktu razgovarati bez ustezanja i da ću mu reći toliko o sebi bez prevelikog razmišljanja’, opisuje Petra svoje sastanke sa psihologom Igorom.

‘Tijekom naših razgovora, Igor mi je pomogao uočiti, shvatiti i čak promijeniti neke iskrivljene stavove’, kaže Petra i dodaje: ’Iako je Igor rekao da imam jednu svijetlu točku u ovom programu - trenericu, ja volim reći da ih imam dvije: Renatu i njega'.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      deltroit

      ja bi sliku u tajicama :D

    • Default avatar -
      deltroit

      ja bi sliku u tajicama :D

    • Default avatar -
      kace

      samo hrabro naprijed :)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.