Dijeta 10. lipnja 2011.

Petra je otopila 7 kg i 9 cm u struku

Petra_Mjerenje-1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U splitskoj Poliklinici Sunce Petra se uvjerila da se trud i naporan rad doista isplate. Za šest tjedana, koliko već traje projekt "Mršavimo zajedno" naša je kandidatkinja izgubila sedam kilograma, a obujam struka smanjio joj se za devet centimetara

Petra se na projekt "Mršavimo zajedno" prijavila zbog težine od 102 kilograma, na njenih 174 centimetra visine. Redovitim vježbanjem, promjenom načina prehrane i anticelulitnim tretmanima izgubila je sedam kilograma, pa sada teži 95,2 kg. U početku projekta Petrin je obujam struka iznosio 116 cm, a sada je 107 cm. 

Spremna za dobre rezultate

'Očekivala sam ovakav rezultat jer se pridržavam programa i što se tiče jelovnika i redovitog vježbanja. Zato uspjeh nije izostao', kaže Petra. 

'Promjenu, osim što se puno bolje osjećam, sama vizualno ne primjećujem toliko. Kada se gledam u ogledalo vidim isti odraz, ali po odjeći, koja mi sada visi znam da je moj napredak vidljiv', dodaje.

Moji prijatelji i obitelj, koji su mi podrška na ovom putu, pohvalama nagrađuju moj trud, a velika motivacija i dalje mi je trenerica Renata, zajedno sa cijelim timom fitness centra Guliver Energije', govori Petra.

'Do kraja projekta htjela bih skinuti još sedam kilograma, a sa Renatom sam se dogovorila za nastavak vježbanja i nakon završetka akcije "Mršavimo zajedno". Sve što mi se trenutno događa je jedno jako pozitivno iskustvo, i zapravo ne želim da završi', priča naša kandidatkinja.

Komentar nutricionistice

Nutricionistica Mirja Jošić iz Vitaminoteke kaže kako je Petra do sada ostvarila jako dobar rezultat. 

'Petra je u mjesec dana izgubila gotovo sedam kilograma, što je za otprilike četiri kilograma više od njenog predviđenog gubitka. Također, struk joj je tanji za devet centimetara što je odličan rezultat. 

Petrin uspjeh ne iznenađuje s obzirom da nam je priznala da je jela količinski manje nego što je bilo propisano jelovnikom', govori Mirja Jošić.

Novi jelovnik

Budući da su liječnici iz Poliklinike Sunce otkrili da Petra ima intoleranciju glukoze (predstadij šećerne bolesti), a nalazi su pokazali i da ima povišene vrijednosti mokraćne kiseline u krvi, Petra će u drugoj polovici projekta "Mršavimo zajedno" prijeći na novi jelovnik. 

'Zbog intolerancije glukoze u novom jelovniku ugljikohidrati će biti zastupljeni u manjem omjeru nego što su bili do sada, a jednostavni šećeri će biti izbačeni. 

Također, novi jelovnik neće sadržavati hranu bogatu purinima čijim se metabolizmom povećava razina mokraćne kiseline u krvi.

Novi jelovnik će biti jednake energetske vrijednosti kao dosadašnji, što znači da predviđena brzina mršavljenja iznosi 0,8 kilograma tjedno', objašnjava nutricionistica Mirja Jošić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      anitakrajinovic1

      Bravo mačko,ponosim se tobom :-* jesam ti rekla da es vidi :-)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.