Ljepota i relax 18. lipnja 2011.

6 koraka do sretnih stopala

Sretnastopala1
1/7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako već nisi priuštila svojim stopalima primjerenu njegu, ljeto je pravo vrijeme da to učiniš. Pedikura "Sretna stopala" koju ti nudi Studio za prirodnu njegu Orgona, osim elemenata klasične i estetske pedikure, uključuje i njegu proizvodima Dr.Hauschka, zbog čega će tvoja stopala biti posebno zahvalna. Lijepa i njegovana stopala zaista jesu sretna stopala

Zaštiti kožu od vanjskog utjecaja

‘Iako u Orgoni nudimo i klasičnu i estetsku pedikuru, klijentima preporučamo da si priušte tretman "Sretna stopala" koji objedinjuje oba navedena tretmana, ali je oplemenjen i intenzivnom njegom preparatima iz laboratorija Dr.Hauschka. 

Kozmetika Dr.Hauschka jedinstvena je jer podupire regeneraciju i vlastitu snagu kože. Sunce, vjetar i drugi čimbenici mogu poremetiti aktivnost kože, no kozmetika Dr.Hauschka jača njene prirodne procese i štiti ju od vanjskih utjecaja’, govori kozmetičarka i pedikerka studija Orgona, Marina Višnjić.

Ovisno o stanju stopala, pedikura "Sretna stopala" traje između 75 do 85 minuta, a uz kućnu njegu, tretman je potrebno ponoviti za otprilike tri do četiri tjedna.

'Tretman se provodi u šest faza i uključuje toplu kupku, mehaničku obradu stopala i masažu stopala. Kroz faze se koristi više različitih preparata dr. Hauschka kozmetike', objašnjava Marina Višnjić.

Njega počinje opuštajućom kupkom

Faza 1: Topla kupka od kadulje

'Tretman počinje toplom kupkom od kadulje koja će razmekšati kožu. Kadulja je odlična za dezinfekciju stopala, a ujedino regulira znojenje', govori Marina i dodaje kako je ova topla mirisna kupka izrazito opuštajuća pa ju često koristi i prije tretmana lica kako bi se klijent opustio.

Faza 2: Mehanička obrada stopala

U drugoj fazi stopalo se mehanički obrađuje različitim instrumentima. Ova faza nije bolna ukoliko osoba nema probleme poput uraslog nokta.

'Skalpelom i frezom za zaglađivanje kože tretira se zadebljala koža pete, nakon čega se obrađuju nokti. Osim skraćivanja noktiju, kožica koja ih uokviruje potiskuje se drvenim štapićem, a prilikom potiskivanja nanosi se nimovo ulje koje ju dodatno omekšava. U ovoj se fazi tretiraju i kurje oči i ostali problemi koji opterećuju stopala', objašnjava Marina.

Glina čisti i hrani stopala

Faza 3: Peeling maskom od gline

Nakon mehaničke obrade stopala slijedi nanošenje maske od gline koja dubinski čisti kožu.

'Ova faza zamjenjuje klasičan peeling koji dr. Hauschka nikada ne koristi. Peeling solju je preagresivan, uklanja i zdrave slojeve kože i bespotrebno ju nadražuje. Zato je ova maska blaga, a djeluje dubinski. Nakon treće faze koža stopala će biti čista, meka i glatka', kaže Marina Višnjić.

Faza 4: Masaža preparatom Fitness Foot Balm

Masažom se pospješuje cirkulacija stopala, te što je još važnije, potiče rad limfe.

'Opuštajućim masažnim pokretima na stopala se nanosi preparat Fitness Foot Balm na bazi ružmarina koji omekšava i hrani kožu. Blaga masaža je višestruko korisna jer potiče rad limfe, cirkulaciju te optok toksina koje izbacujemo iz organizma', ističe kozmetičarka Marina.

Ovaj tretman odličan je za trudnice jer djeluje na limfu pa potiče otpuštanje vode zbog koje su noge trudnica natečene.

Shea maslac pomaže kod ispucale kože

Faza 5: Hranjiva maska

Maska koja se u ovoj fazi nanosi na kožu masna je i hranjiva. Marina kaže kako se u tretmanu koristi Dr.Hauschka maska na bazi shea maslaca ili mandinga koja je osobito blagotvorna za kožu sklonu pucanju.

'S obzirom da su stopala tijekom toplih mjeseci koji slijede izložena vjetru, suncu i soli koji isušuju kožu, ova će ti maska pružiti odgovarajuću zaštitu', dodaje.

Masaža je sastavni dio i ove faze, a maska se uklanja kompresama koje su natopljene limunovom kupkom. Limun djeluje osvježavajuće, a ujedino olakšava skidanje viška maske koju smo ranije nanijeli. Toplu limunovu kupku možeš pripremiti i sama, te ju koristiti nakon napornog radnog dana kada su ti noge umorne.

Faza 6: Fitness Foot Balm

Za sam kraj tretmana na stopala se ponovno nanosi dr. Hauschka Fitness Foot Balm. Marina Višnjić preporuča ti da ovaj preparat koristiš i za kućnu njegu, osobito onaj na bazi ružmarina, jer djelotvorno rješava problem znojenja. 'Tvoja će stopala biti njegovana, nahranjena i mirisna', kaže Marina.

Prirodna njega uz Orgonu

U Studiju za prirodnu njegu Orgona i sama možeš isprobati opuštajuću i ugodnu pedikuru "Sretna stopala" nakon koje će tvoja stopala biti lijepa, njegovana i spremna za akciju.

Osim ovog tretmana, u ponudi Orgone nalaze se i klasična, te estetska pedikura.

Za dodatne informacije posjeti Orgonu na adresi Ilica 69 u Zagrebu, nazovi broj 0148 51 179 ili posjeti stranicu www.orgona.com.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.