Dijeta 24. kolovoza 2011.

5 trikova za vitku figuru bez odricanja

Voda-Osmijeh
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svakodnevno bavljenje sportom i pridržavanje različitih programa za mršavljenje jamči vitkost, no zahtijeva određeno vrijeme i odricanja. Do privlačne linije vodi i nekoliko nenapornih i jednostavnih postupaka, koje možeš primijeniti dok ne pronađeš vremena za zahtjevnije treninge

1. Vježbaj jogu

Vježbanje joge pomaže kod mršavljenja. Nedavno je istraživanje provedeno u Seattleu utvrdilo da poklonici joge imaju prosječno niži indeks tjelesne mase od onih koji ne vježbaju.

Pokazalo se i da vježbači tijekom desetgodišnjeg razdoblja dobivaju na težini manje od nevježbača, neovisno o količini tjelesne aktivnosti i prehrambenim navikama. Znanstvenici smatraju da je to posljedica opuštanja i ublažavanja stresa pod utjecajem joge, dok su visoki nivoi stresa povezani s većim postotkom masnoća i manjom mišićnom masom.

2. I trajanje spavanja ima veze s težinom i figurom

Istraživanja su dovela do zaključka da nedovoljno sna otežava topljenje tjelesnih masnoća. Tko spava manje od onog koliko mu je potrebno - najmanje sedam, a u većini slučajeva osam sati - osjeća veću žudnju za namirnicama od jednostavnih ugljikohidrata, kao što su slatkiši i bijeli kruh. Jednostavni ugljikohidrati izazivaju nagle poraste u nivou inzulina, što pridonosi taloženju masnoća oko struka. Pored toga, nedovoljno sna utječe na proizvodnju još nekih hormona, koji jačaju apetit i potiču stvaranje masnoća.

3. Poboljšaj držanje

Mnogi su skloni držati se pogrbljeno, što uzrokuje da se doimaju debljima. želiš li izgledati vitkije, uspravi se, zabaci ramena i podigni glavu. Kad god se sjetiš, napni trbušne mišiće i uvuci trbuh. Takvo će ti držanje dati sportskiji izgled, a ujedno ćeš jačati mišiće na vrlo osjetljivom dijelu tijela.

4. Prepusti se smijehu

Nastoj čim češće dolaziti u situacije koje izazivaju smijeh. Gledaj ili čitaj smiješne sadržaje i okruži se veselim ljudima. Smijeh jača poprečne trbušne mišiće, koji su važni za ravan i privlačan trbuh. Ti se mišići ne naprežu pri većini uobičajenih vježbi te bivaju zapostavljeni - osim ako se puno ne smiješ.

5. Vodom do uskog struka

Pij osam do deset čaša obične, izvorske ili mineralne vode ravnomjerno raspoređenih tokom dana. Dehidrirano tijelo zadržava vodu, što dovodi do napuhnutosti. Osim toga, obična, izvorska i mineralna voda ne sadrže šećer pa ne pridonose debljanju, za razliku od osvježavajućih napitaka. Kavu možeš piti i bez šećera, no ovaj napitak ubrzava izlučivanje vode, sa sličnim posljedicama kao da ne piješ dovoljno vode.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      rahela

      Istina je,ja vježbam jogu i primjetila sam da mršavim,a nisam smanjila svoj dnevni unos kalorija čak i kada ga povećam vidim da mršavim!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.