Zdravlje 01. rujna 2011.

Vježbaj snagu svog uma

1_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Početak nove školske godine je dobar povod da zajedno sa svojim djetetom isprobaš rad na mentalnim mapama - uspješnoj metodi koja skraćuje vrijeme pisanja domaće zadaće, a rad u školi čini zabavnijim

U nagradnoj igri koja je trajala od 1.09 do 8.09., troje najsretnijih registriranih korisnika osvojili su tri poklon paketa od po 2 knjige u izdanju Veblea, ''Vježbajte snagu svog uma' od dr.sc. Marije Pavkov' i ''Mentalne mape za klince'' od Tonya Buzana. Nagrađeni komentatori su: Josipa- K, imutak i gaga-007. Korisnike ćemo putem e-maila obavijestiti o načinu preuzimanja nagrade.

Mentalne mape za klince

Mentalne mape za klince je vježbenica u boji, s naglaskom na zabavi. Osim savjeta za poboljšavanje pamćenja i koncentracije, knjiga obiluje šalama, crtežima i pitalicama. Tony Buzan pokazuje kako se mentalne mape mogu koristiti za raznovrsne potrebe izvan učionice - od planiranja zabave do dizajniranja spavaće sobe iz snova. Stvaranje mentalnih mapa je prečica do uspjeha koja klince stavlja u korak (a katkad i kilometre!) naprijed. Pročitaj više o knjizi na: www.veble-knjizara.com

Vježbajte snagu svoga uma

Sadržaj knjige proizašao je i stvarao se kroz dosadašnju praksu, seminare i iskustva polaznika seminara o mentalnim mapama, s težnjom da što bolje posluži i bude upotrijebljen za daljnje korištenje. U njoj svatko može samostalno rješavati zadatke i vježbe, te sam organizirati svoj tempo i vrijeme rada, te na taj način kreirati svoj mali, individualni tečaj pamćenja i koncentracije, kreativnosti i zapažanja.

On će ti u isto vrijeme i pomoći, ne samo da ojačaš svoje pamćenje i koncentraciju, već i da razviješ svoju kreativnost, osjećaj za prostorne odnose, moć zapažanja i maštu. Zadatke za vježbanje pamćenja i brzog čitanja pripremila je dr.sc.Marija Pavkov, licencirana instruktorica Buzanovog instituta.

Pročitaj više o knjizi na: www.veble-knjizara.com

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar ladyjil
      ladyjil

      meni bi koristile zato što volim čitat što više knjiga pa bih tako i ovu voljela,a i da čuvam za buduće generacije,nikad se nezna kad će zatrebat,a i nema ništa loše u tome da si mozak malo razbudim ;)

    • Avatar hippoxx
      hippoxx

      Iako isprva nisam planirala napisat nikakav komentar iz razloga što je to mentalna mapa za klince,a ja sam već odrasla ;),no malo me ipak zainteresirala ova druga knjiga!! Posebno me privukla rečenica u zadnjem odlomku o razvijanju kreativnosti,moći zapažanja itd. Voljela bih ju osvojiti jer volim razvijati svoj mozak i učiti i čitati neke nove stvari. Posebno me zanima brzo čitanje jer sam ponešto čula o tome,pa bih htjela isprobat. Inače studiram,tako da nebi bilo loše da nešto novo naučim i testiram svoj mozak,koji se malo uspavao tijekom ljetnih praznika,pa da ga vratim u formu prije predavanja :)). A što se tiče mentalne mape,budući da ju nemam kome dati od svojih poznanika,ja bih ju poklonila nekome od komentatora jer sam vidjela da ima jako lijepih komentara,a jedan mi se posebno svidio :)). Pozdrav!!

    • Default avatar -
      snowwhite

      Kažu da djeca najlakše uče i najbolje pamte,pa zašto onda ne bi poklonili jednu knjigu i nama pa da savladamo još i umijeće poboljšanja koncentracije :-)) A mama bi u igri s njima poboljšala i svoje sposobnosti,koje će uskoro zahrđat :-))

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.