Hrana 07. rujna 2011.

Hladna torta od patlidžana

Torta-S-Patlidzanima1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Torte ne moraju uvijek biti slastice. Hladna torta od patlidžana lagano je jelo za čiju ti pripremu ne treba puno vremena,  a odlično se slaže uz salatu od rajčica. Mali savjet - obrati pozornost na postupak slaganja torte, jer se odvija u nekoliko koraka

Dok god ima patlidžana, rajčice i tikvica za mene nije gotovo ljeto. S obzirom da je i dalje toplo, ostaje želja za laganom hranom.

Tako je nastao i ovaj recept za hladnu tortu od patlidžana i mozzarelle. Jednostavan recept i jednostavne namirnice! Obrati pažnju jedino na postupak slaganja koji možeš vidjeti na slikama u prilogu.

Isprobaj recept za hladnu tortu od patlidžana!

Sastojci za 4 osobe

  • 250 g mozzarelle
  • 4 veća patlidžana (najbolji su okrugli bijelo-ljubičasti patlidžani jer ih je lakše slagati)
  • vezica bosiljka
  • maslinovo ulje
  • sol, svježe mljeveni papar

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti hladnu tortu od patlidžana!

Priprema s guštom

  1. Operi patlidžane i nareži ih na ploške debljine od oko 2 mm uz pomoć mandoline ili ako si vješta i dobrim nožem.
  2. Patlidžane poslaži na lim za pečenje na papir za pečenje nauljen maslinovim uljem. Poslaži patlidžane jedan do drugog. Pospi ravnomjerno maslinovim uljem i s malo soli. Stavi u pećnicu na 170 stupnjeva oko 8 minuta. Vjerojatno ćeš morati napraviti nekoliko tura.
  3. Ostavi da se ohlade.
  4. Mozzarellu nasjeckaj na komadiće promjera 2 cm.
  5. Odvoji listove bosiljka.
  6. U kalup promjera 20 cm poslaži kružno red patlidžana (vidi sliku). Zatim dodaj listove bosiljka pa mozzarellu. Lagano popari i posoli. Pazi jer su patlidžani već slani. Zatim ponovo dodaj red patlidžana. Nastavi redati slojeve mozzarelle, patlidžana i bosiljka dok ne dođeš gotovo do vrha prvih patlidžana koje si poslagala.
  7. Presavij rubove prvih patlidžana koje si poslagala i zatim posloži još jedan red patlidžana. Pažljivo stavi tanjur na posudu i zatim okreni. Kad se okrene dobit ćeš izgled torte.
  8. Razreži komad i posluži uz malo salate od rajčice ili po želji uz neku zelenu miješanu salatu.
  9. Uz ovo jelo možeš popiti čašu dobrog svježeg pošipa. Dobar tek!

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.