Dijeta 05. listopada 2011.

Dijetna pravila Anne Hathaway

Anne-H1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mali obroci sastavljeni od povrća, voća i ribe temelj su dijetne prehrane Anne Hathaway. S obzirom da je intolerantna na laktozu, glumica pomno bira namirnice, a prednost daje onima iz organskog uzgoja. Ovakav način prehrane prati i sportski stil života, pa Anne tijelo održava u kondiciji uz pomoć joge i trčanja

Glumica Anne Hathaway (29), koja se proslavila 2001. godine ulogom u romantičnoj komediji "Princezini dnevnici", uskoro će se pojaviti u dramatičnoj ulozi Žene mačke u novom Batmanu, nazvanom "Dark Night Rises".

Vitka i privlačna brineta sigurno će zablistati kao poznata junakinja, jednako kao i njena prethodnica Halle Berry. Iako nikad nije bila punašna, Anne je morala primijeniti strogu dijetu i režim vježbanja kako bi se uklopila u ulogu.

Mali obroci i vegetarijanska prehrana

Njujorškoj ljepotici nisu strane povremene dijete, jer je za jednom već posegnula uoči snimanja hita "Vrag nosi Pradu", uz Meryl Streep.

Kad je na dijeti, Anne se hrani malim obrocima sastavljenim od povrća, voća i ribe. Kaže da namirnice bira ovisno o udjelu laktoze, na koju je intolerantna. 'Moj organizam ne probavlja laktozu i donekle šećer pa sam se okrenula drugim namirnicama', otkrila je.

Deset je godina bila vegetarijanka, pa se privremeno vratila mesu, no isključivo organski uzgojenom. Krajem 2008. godine opet je postala vegetarijanka, s tendencijom veganstvu, koje zabranjuje proizvode životinjskog porijekla.

Volim svoje ženstveno tijelo

Sportska rutina Anne Hathaway obuhvaća svakodnevnu jogu i trčanje tri puta tjedno radi održavanja zdravih pluća, srca i bedara. Obično trči ujutro i tvrdi da je ova aktivnost zaslužna za njene jake noge. Osim trčanja, Anne izvodi vježbe snage i izdržljivosti, koje uključuju dizanje utega, sklekove, skakanje preko užeta i drugo.

'Super mi je biti snažna. Volim svoje ženstveno tijelo s oblinama i mišićima. To je uzbudljivo', kaže glumica, a s tom se izjavom sigurno slažu i njeni obožavatelji.

Manje je uzbudljivo što je bila pušačica, a ovu je naviku stekla za vrijeme snimanja filma "Rachel se udaje". U jednom je intervjuu otkrila kako je par puta prestajala pa opet počinjala pušiti, ovisno o količini stresa u životu. Jaču stresnu situaciju je zadnji puta proživjela 2008. godine, kad je prekinula dugogodišnju vezu. Poznato je da stres potiče na konzumaciju nikotina, jer on djeluje opuštajuće, ali i izaziva brojne neželjene prateće učinke.

Anne je priznala i da je u tinejdžerskim godinama patila od depresije, ali se iz nje izvukla bez pomoći lijekova. Zanimljivo, nikotinom se mnogi sami spontano "liječe" i od depresije, samo što taj "lijek" ne koristi na duži rok. Za odvikavanje od pušenja Anne zacijelo može zahvaliti smanjenju količine stresa u životu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.